Kozárovce boli mesiac stopercentné a Štúrovo bez bodu. Potvrdia v nedeľu, že futbal nemá logiku?

Peter Popelka|19. sep 2024 o 19:01

V Kozárovciach sa na futbale opäť pravidelne tlieska.

Štúrovský MŠO rátal po šiestich kolách sedem bodov a samé tesné výsledky: zo Slovnaft Cupu vypadol po bezgólovej remíze a penaltovom rozstrele, o týždeň si na úvod ligovej sezóny rozdelil body aj s Okoličnou na Ostrove, o gól predčil Kolárovo (3:2) i Kostolné Kračany (1:0), nasledovali však tri tesné porážky. Bodového zisku sa tím Tamása Bábskeho dočkal až po mesiaci, keď v nedávnej dohrávke zdemoloval Veľký Meder jasným výsledkom 7:0.

Celkom opačne sa v posledných troch kolách darilo Kozárovciam – ovládli všetky stretnutia so skóre 8:1, pričom celkovo neprehrali štyrikrát po sebe. Štúrovo doma vyzvú už v nedeľu 22. septembra o 15:30.

Na víkendový futbal do Kozároviec pozýva zimná posila domácich Róbert Szokol a letná posila hostí Sebastián Flender

Szokol: Začali sme premieňať šance

Po návrate z vyššej súťaže ste vyhrali tri zo šiestich stretnutí a pridali remízu. Čo vás naštartovalo po dvoch úvodných porážkach?

Určite premieňanie šancí, na ktoré sme trpeli v prvých dvoch zápasoch. Stále ich dokážeme zahodiť veľa, ale hlavne, že sme posledné tri zápasy dokázali vyhrať a chceme v tom pokračovať.

Najbližšie vyzvete Štúrovo, ktoré vás nezdolalo už viac než päť rokov. MŠO naposledy rozstrieľal Veľký Meder 7:0, aký herný prejav od neho čakáte v nedeľu?

Majú skúsené a určite aj kvalitné mužstvo, takže čakám množstvo súbojov o každú loptu.

Spomínaný Veľký Meder ste nedávno porazili tiež, ako sa zrodil obrat na 1:2?

Súper nás potrestal za nevyužité šance v prvom polčase, ale v druhom sme ukázali dobrý tímový výkon a dokázali sme otočiť zápas.

Neláka váš celok možnosť návratu do Slovnaft Cupu, kde sa naposledy predstavil v roku 2018?

Máme dosť úzky káder, takže vedenie pravdepodobne nechcelo riskovať zranenia.

V Želiezovciach ste po návrate z piatej ligy skončili tretí, ako spätne hodnotíte pobyt v tomto klube?

Ja som v zime odišiel, ale pobyt v klube nehodnotím pozitívne, keďže to nefungovalo ani z mojej strany, ani zo strany klubu, takže odchod bol najlepším riešením.

Flender: Na Kozárovce si veríme

MŠO už mesiac nebodoval - čo rozhodovalo o tesných porážkach?

Mali sme šance skórovať, bohužiaľ, zakončenie a šťastie nestálo pri nás. Mrzia nás tesné prehry kvôli bodom, ktoré sme mohli pozbierať, ale sezóna je ešte dlhá, dúfame v najlepšie.

Kozárovciam, ktoré vás čakajú cez víkend, sa darí opačne - už mesiac nestratili ani bod. Veríte si na súpera, ktorý sa v lete vrátil z regionálnych majstrovstiev?

Je to kvalitný súper, má skúsených odchovancov Levíc a dobrú formu, ale veríme si.

Ako sa Salke podarilo neinkasovať v pohárovom stretnutí Slovnaft Cupu, ktoré sledovala poltisícka divákov?

Kvôli žrebu to bol dôležitý zápas pre každého hráča - vedeli sme, že víťaz bude mať možnosť zahrať si proti prvoligovému DAC. Hrali sme svoj futbal, no súper dobre bránil a nedal nám priestor na tvorenie hry. Aj napriek tomu sme mali šance, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. A penalty? Osobne na ne neverím, je to ako lotéria...

Čím ste na „horúcej“ pôde zaskočili Kostolné Kračany, jedného z hlavných favoritov na medailové priečky?

Odhodlanosť, tvrdá práca a koncentrácia. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Výborný súper, vynikajúci jednotlivci, ale fungovali sme kompaktne, dodržali sme pokyny trénera a úspech nemohol chýbať.

Naposledy ste pôsobili v Mužle, prečo ste sa po dlhšej dobe rozhodli znova posilniť Štúrovo?

S Mužlou sme vyhrali súťaž, ale možnosť postupu sme, žiaľ, nevyužili. Po dobrej sezóne som sa chcel otestovať vo vyššej lige a chcel tiež hrať za svoje mesto. Po konzultácii s trénerom T. Bábskym som odštartoval letnú prípravu a sezónu.

FOTO: Jozef Bedej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: