Imeľ ide k nováčikom IV. ligy. Postarajú sa Trstice o ďalšie prekvapenie?

(Zdroj: Facebook TJ Trstice)
Peter Popelka|10. máj 2024 o 10:10

Trstice (v bielom) na jar doma zdolali Patu i Vráble.

Dno tabuľky IV. ligy je prehustené – dvanáste Hurbanovo má len o päť bodov viac než posledné Kozárovce. Boj o záchranu stále nevzdáva ani nováčik z Trstíc, ktorému priebežne patrí 15. priečka, poradí si však doma s Imeľom, ktorý v posledných piatich kolách prehral iba raz?

Duel Trstice – Imeľ sa hrá v nedeľu od 16:30. Pozývajú aj domáci Attila Boráros a hosť Bálint Beke.

Boráros: Dúfam, že zvyšné kolá vyhráme

Doma ste už zaskočili viacerých favoritov, ako v boji o záchranu cez víkend predčiť Imeľ, kde ste na jeseň prehrali 0:2?

Určite chceme v nedeľu získať tri body, ale to na každom zápase. V mužstve máme veľkú kvalitu a doma fantastických fanúšikov, tak je to na nás. Dúfam, že posledných päť zápasov vyhráme, budeme mať +15 bodov a vybojujeme záchranu vo IV. lige.

Čo vám k trom bodom pomohlo proti ŠK Blava Jaslovské Bohunice, kde triumf poistil hetrikom Ladislav Botló?

Boli sme o triedu lepší. Lacko je talentovaný, šikovný hráč, má neskutočné veci, môžeme byť radi, že ho máme v mužstve.

Čo vás v zimnej prestávke priviedlo do Trstíc?

Prišla šanca hrať o dve súťaže vyššie, tak som si povedal, že to skúsim. Dúfam, že viem pomôcť tímu, kde som poznal skoro každého a hneď ma prijali. V šatni máme výborný kolektív, sú to super chalani.

Kde vidíte silné stránky vášho celku, čo by mohlo byť kľúčom k jeho udržaniu v majstrovstvách regiónu?

Musíme dostávať menej gólov, posledné tri zápasy ukázali, že vieme hrať fakt pekný futbal, len možno chýbajú tie skúsenosti, lebo sme mladý tím a súperi skoro v každom tíme hrali buď prvú alebo druhú ligu, čo v takýchto zápasoch veľmi pomôže.

Čo vám dalo pôsobenie v drese Veľkého Blahova, aktuálne vicelídra VI. ligy Juh?

Som vďačný, že vedenie Veľkého Blahova umožnilo, aby som mohol hrať vyššie, mám tam veľa kamarátov a keď môžem, aj čas mi dovolí, vždy idem na chalanov pozrieť.

Beke: Súper vie potrápiť aj najlepších v lige

V posledných troch kolách ste o body obrali tri mužstvá z top päťky, medzi nimi aj lídra s vicelídrom súťaže. Čo ste zlepšili po slabšom úvode jari?

V posledných kolách sme ukázali svoju skutočnú tvár, keďže sme odohrali kvalitné zápasy proti silným súperom a ukázali našu kvalitu herne a konečne aj výsledkovo. Vstup do jarnej časti sezóny nevyšiel podľa našich predstáv, v zápasoch nám niečo chýbalo pri zakončení a často sme chybovali aj v obrane.

Naposledy ste pôsobili v Komárne, prečo ste sa v minulej sezóne rozhodli pre Imeľ?

Ako rodák z Komárna som prešiel cez všetky vekové kategórie a dostal som šancu aj u mužov. Nakoniec som sa však rozhodol pokračovať v štúdiu v Bratislave a časovo som to nevedel zharmonizovať. Napokon som dostal ponuku z Imeľa, podmienky a ambície sa mi veľmi zapáčili a dokonca som tam mal aj brata, ktorý ma lákal tiež, nevedel som povedať nie.

Ako hodnotíte doterajší priebeh sezóny v porovnaní s tou uplynulou?

Súťaž je veľmi kvalitná. Trocha nás mrzia stratené body, ale tabuľka je veľmi hustá a chceme sa dostať na popredné priečky. Stále sa hrá o 15 bodov. Oproti minulej sezóne sa súťaž podľa mňa stala ešte kvalitnejšou, na každý zápas sa musíme svedomito pripraviť.

Čo pokladáte za silné stránky svojho celku?

Najmä konštruktivitu a silnú kabínu. Ťaháme za jeden povraz, každý je zadobre s každým, čo nám extrémne pomáha aj na ihrisku.

Ktoré z nich by vám mohli pomôcť v súboji s Trsticami, nováčikom nepríjemným najmä na vlastnej pôde?

Trstice sú sympatický tím. Hrajú pekný futbal, s ktorým vedia potrápiť aj najlepšie mužstvá v lige. Čakáme ťažký zápas, potrápili nás aj na jeseň. Pre nás aj pre nich je to prestížny zápas. Musíme sa riadne pripraviť a na 100 percent koncentrovať, aby sme ho zvládli. Pevne verím, že na to máme a nastúpime s cieľom vyhrať. Bude to zaujímavý boj, ktorý na tribúny isto priláka veľa divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: