Brodské môže sláviť titul doma. Prekazí im radosť strážsky Spartak?

Peter Popelka|2. jún 2024 o 08:59

Tím Brodského má na konte jedinú jarnú porážku.

VI. liga Západ môže svojho majstra spoznať už v nedeľu, o 17:00 sa totiž v predposlednom kole sezóny stretnú lídri súťaže. Baník Brodské na jar prehral raz, Spartak Stráže dokonca len dvakrát v celej sezóne a zdobí ho najlepšia defenzíva súťaže.

Na duel jari Brodské - Spartak Šaštín-Stráže pozýva domáci gólman Mário Janči a hosť Samuel Dóža.

Janči: Na hostí si veríme, sláviť chceme doma

V Jablonici ste utrpeli prvú a jedinú jarnú prehru, čo stojí za skvelou formou Brodského po zimnej prestávke?

Myslím, že je to súdržnosť a vzájomné povzbudenie. Aj keď to na ihrisku občas škrípe, to sú emócie, ktoré k futbalu patria. Po zápase alebo tréningu si sadneme, porozprávame sa, v čom by sme mali zabrať a zlepšiť isté veci, aké chyby sme spravili, z čoho sa treba do ďalšieho zápasu poučiť a ideme ďalej ako jeden tím a rodina. Takisto aj na tréningu sa k tomu pristupuje zodpovedne, čo nás tiež posúva bližšie k titulu.

Spartak Stráže vás na jeseň zdolal 2:0, veríte si doma na vicelídra? V čom podľa vás spočívajú silné stránky tohto súpera?

Jasné, že si veríme, hráme doma pred našimi fanúšikmi a určite nechceme sklamať ani ich, ani sami seba a dáme do toho zápasu maximum, aby sme mohli rovno osláviť titul na domácom štadióne medzi svojimi. Súper má rýchle krídla, na ktoré si budeme musieť dať pozor a tiež zodpovedne bráni. Je to skúsený tím, ktorý má svoje kvality, takže nepochybujem o tom, že tento zápas bude jeden z najťažších, ale nebojíme sa a tešíme sa, určite im máme čo vracať.

Pomýšľate v kabíne aj na vyššiu súťaž, alebo vám vyhovuje skôr tá súčasná?

Nejako sme nad tým ešte nerozmýšľali, snažíme sa v prvom rade sústrediť na to aby sme vyhrali súťaž a potom uvidíme, čo ďalej. Hlavne to nezáleží len na nás hráčoch, ale aj na vedení mužstva. Ešte si k tomu musíme sadnúť.

Ako hodnotíte pôsobenie v Rybkách, ktoré hrajú tú istú ligu?

Pôsobenie v Rybkách hodnotím veľmi pozitívne, bola tam fakt super partia, či už vedenie tímu alebo samotní hráči, podľa mňa sme hrali pekný futbal, kde si aj super fanúšikovia prišli na svoje. Osobne som rád za to, že ma oslovil pán Štepanovský a mohol som hrať za dedinu, odkiaľ pochádza moja mama a pomaly polovica rodiny.

Dóža: Zápas bude vrcholom sezóny pre oba tímy

V sezóne ste prehrali len dvakrát, z toho raz v minulom kole, keď ste doma nestačili na Jablonicu. Čo vás stálo body?

Dve porážky v sezóne svedčia o kvalite i vnútornej sile nášho kolektívu. V poslednom kole s Jablonicou sme sa už pred zápasom museli popasovať so skutočnosťami, že nám chýbali hráči, ktorí patria medzi základné kamene nášho mužstva, či už Marek Biksadský, ktorý je zranený, alebo Róbert Slovák, ktorý mal stopku kvôli piatim žltým kartám. Zápas bol z našej strany poznačený najmä dvomi ďalšími zraneniami, už v prvom polčase sa nám zranil Viktor Buzaj, ktorý má problém so svalom a na začiatku druhého polčasu sa nešťastne zranil aj Dominik Štora. Obom prajeme čo najskoršie uzdravenie, ale i napriek týmto skutočnostiam som na mužstvo hrdý a to najmä za prístup a bojovnosť v zápase proti tak kvalitnému súperovi, ktorým mužstvo Jablonice bez pochýb je.

Spomínaná Jablonica v máji zdolala aj súčasného lídra z Brodského, kde sa predstavíte cez víkend. Doma ste tohto súpera zdolali 2:0 pred poltisícovou návštevou, aký štýl hry od neho čakáte v odvete?

Bude to vyvrcholenie sezóny pre obe mužstvá. Na oboch stranách určite nebude chýbať motivácia a s tým spojené aj nasadenie a bojovnosť. Taktika súpera ma až tak nezaujíma. Dôležité je, aby sme ako Spartak Stráže nechali na ihrisku všetko, čo je v nás a bojovali všetci za jedného, som si istý, že ak tieto aspekty dodržíme, máme dostatočnú kvalitu a predpoklady na úspech.

V Hlbokom ste prehrávali 0:3 už po necelých jedenástich minútach, domáci v prvom dejstve naviac zahodili penaltu. Čo súperovi v úvode vyšlo lepšie než vám?

Zápas v Hlbokom je už za nami. Ako mužstvo sme si tento zápas podrobne rozobrali a myslím si že chybám ako v zápase s Hlbokým sa už vyvarujeme. Sústredíme sa na posledné dve kolá, ktoré nás čakajú a chceme v nich získať 6 bodov.

V priemere inkasujete rovný gól na zápas, čo je najlepšie číslo v celej súťaži. Z čoho vzadu úspešne ťažíte?

To, že máme najlepšiu obranu, svedčí najmä o našej organizovanosti v zápase, kvalite a skúsenostiach v zadných radoch. Taktiež to svedčí o kvalitnej a precíznej práci nášho trénera, ktorý s nami odvádza obrovský kus práce i napriek ťažkostiam so zraneniami našich dôležitých hráčov.

Láka vás aj vyššia súťaž, alebo by ste radšej zotrvali v šiestej lige, kde dosiahnete na druhú medailovú priečku v rade?

To je otázka na vedenie klubu, ale čo viem s určitosťou za mužstvo povedať, je, že chceme vyhrať najbližšie dva zápasy a dosiahnuť úspech, ktorý si všetci želáme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: