Alekšince zbroja, prichádza aj líder Čermáňa. Pomôže k návratu k medailám?

Peter Popelka|24. júl 2023 o 16:40

Viaceré tváre kabíny MFK pozná z predošlých pôsobísk.

Alekšince za sebou majú ročník plný kontrastov. V posledných dvanástich kolách zvíťazili dvakrát, doma vyhrali šesť z 15 zápasov a skončili na 8. priečke, čo je ich druhé najhoršie umiestnenie v dejinách Futbalnetu. Na druhej strane v júli prišlo ku viacerým výrazným zmenám. Trénerské duo Jozef Brath - Peter Zabák nahradil v oblasti dobre známy Peter Dobiaš, ktorý so sebou priviedol aj niekoľko posíl.

Ďalšia známa tvár VI. ligy Stred prichádza z Čermáňa, kam si Viktor Hoffej na rok odskočil zo Zbehov. Pohyblivý univerzál, známy tiež ako „Hugo“, ktorý bol v mladšom doraste Nitry vicemajstrom Slovenska, je prísľubom výrazného herného vzostupu. V rozhovore pre web ZsFZ hovoril aj o svojej trénerskej kariére a prvom stretnutí blížiacej sa sezóny.

Obnovený tím ČFK Nitra bral v minulej sezóne striebro, ako hodnotíte premiérový ročník Čermáňa v VIII. lige A?

Premiérový ročník s cieľom vrátiť mužský futbal na Čermáň podľa mňa vyšiel, až na postup, ktorý bralo bezkonkurenčne a zaslúžene mužstvo AC Nitra.

Do Alekšiniec v lete zamierili aj viacerí hráči Zbehov, s ktorými ste tu v minulosti pôsobili. Je to jeden z dôvodov, prečo ste sa rozhodli prestúpiť práve sem?

Áno, aj.

Zvažovali ste po odchode z Čermáňa aj iné ponuky, alebo bol MFK jasnou voľbou?

Mal som viacero ponúk a čakal som na vyjadrenie mužstva z V. ligy. Medzitým ma oslovili bratia Mikulovci a tréner Dobiaš k návratu do Zbehov. Keďže som chcel okúsiť niečo nové, po náhlej zmene situácie v Zbehoch a mojej ponuky v V. lige som sa s vedením dohodol na pôsobení v Alekšinciach. Poznám aj viacero ich hráčov.

Keď už spomíname Zbehy, čo vám dalo päťročné pôsobenie v tomto klube?

Vstup do mužského futbalu, za ktorý som veľmi vďačný, hlavne terajším hráčom a vedeniu. Po prvej polsezóne som sa stal plnohodnotným členom základnej zostavy. Zbehy mi dali ako hráčovi skúsenosti a cenné zápasové minúty, pričom sme sa vždy bili o horné priečky.

Zbehy a Alekšince sú dlhé roky tradičnými rivalmi, nevyčítali vám známi žartom, že ste posilnili konkurenciu?

Nie (smiech). Taký je futbal.

Aké ciele má váš nový tím v budúcej sezóne?

Myslím si, že cieľom každého klubu je podať kvalitný kolektívny herný výkon a hlavne víťazný výsledok, verím, že v Alekšinciach tomu nebude inak. Družstvo má čo ponúknuť, budem robiť všetko preto, aby to bolo ešte lepšie. Dúfam, že dobrými výkonmi posilním káder MFK.

V minulej sezóne ste na Čermáni pôsobili aj ako tréner. Budete stíhať obe funkcie, aj keď už sám pôsobíte v inom klube?

Prácu s mládežou ako tréner na kratšiu dobu stopnem kvôli pracovným a rodinným povinnostiam, ktoré ma po úspešnom dokončení magisterského stupňa štúdia čakajú. Na ceste je nový člen rodiny, v októbri čakáme dievčatko. Ku trénerskej aktivite sa v budúcnosti chcem ešte vrátiť.

Ako hodnotíte bronzovú cestu ČFK na halovom Memoriáli Jozefa Husárika?

Skvelý turnaj a hlavne futbal, len to nevyšlo...

Aký pocit je hrať zápas 8. ligy pred takmer 1700 divákmi (jarná odveta proti AC, pozn. red.)?

Výborná divácka kulisa na nitrianskom štadióne, čo viac si priať? Radosť hrať, škoda len toho výsledku (úsmev).

Žreb vám na úvod sezóny pridelil neľahkého súpera - oblastných šampiónov z Dolných Krškán. Viete, čo by mohlo platiť na toto vyspelé mužstvo?

„Ariáni“ doma dlho neprehrali a získali titul. Majú kvalitné a zohraté družstvo, trénera a viacerých hráčov poznám či futbalovo alebo osobne a týmto ich pozdravujem. Na zápas sa teším. Tak ako pre mňa, aj pre nich je to nová výzva v súťaži ZsFZ. Nech vyhrá lepší tím, dúfam, že to budeme my (smiech).

FOTO: Jakub Kania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: