Medzioblastné turnaje U12

Tomáš Gemza|24. máj 2022 o 12:36

Tradičné medzioblastné turnaje kategórie U12 sa po dvoch rokoch posunov, spôsobených pandémiou, konečne odohrali v tradičnom májovom termíne.

Na štyroch miestach, v Žiline - Strážach (turnaj pre Kysucký FZ, ObFZ Žilina a MŠK Žilina), Liskovej (turnaj pre Liptovský FZ, Oravský FZ a Turčiansky FZ), Hliníku nad Hronom (turnaj pre ObFZ Banská Bystrica, ObFZ Zvolen a ObFZ Žiar nad Hronom) a Príbelciach (turnaj pre ObFZ Lučenec, ObFZ Rimavská Sobota a ObFZ Veľký Krtíš), sa 19. mája stretlo vo vzájomných zápoleniach to najlepšie, čo na strednom Slovensku v tejto vekovej kategórii máme.


Dôležitejšie ako výsledky stretnutí bolo prvé kolo výberu hráčov do výberu SsFZ, ročník narodenia 2010. Vybratí chlapci z medzioblastných turnajov sa postupne stretávajú v ďalších stretnutiach, regionálny tréner Ján Štrba z nich postupne vykreuje záverečný výber SsFZ, ročník narodenia 2010, ktorý bude pokračovať v spoločných aktivitách až do kategórie U15.


Medzioblastný turnaj v Hliníku nad Hronom:

Pod organizátorskou gesciou ObFZ Žiar nad Hronom ukázal drvivú prevahu výber ObFZ Banská Bystrica. Chlapci svojich súperov skutočne predčili a turnaj jednoznačne vyhrali. 

Hráči navrhnutých do výberu SsFZ U12, ročník narodenia 2010, podľa klubovej príslušnosti:

Jupie FŠ M. Hamšíka Banská Bystrica: 6 (Šimon Kapustík, Tomáš Vaculčík, Kilian Kapustík, Christian Hamšík, Marcel Kapusta, Andrej Matejko

FK Pohronie: 4 + 2 náhradníci (Denis Kanina, Róbert Mánik, Pavel Sigeti, Dominik Molnár, náhradníci Samuel Číž, Andrej Nárožný

MFK Strojár Krupina: 3 (Dávid Bohuš, Peter Todor Petkov, Ján Maroš Veróny

MFK Dukla Banská Bystrica: 2 + 2 náhradníci (Alex Lepieš, Matej Zahorec, náhradníci Patrik Dohnálek, Pavel Horváth

MFK Zvolen: 2 + 1 náhradník (Simeon Bohuš, Patrik Škorňa, náhradník Peter Brnák

FK Železiarne Podbrezová: 2 + 1 náhradník (Radovan Hrubý, Marek Baran, náhradník Dávid Nicolas Pôbiš

MFK Detva: 2 (Aleš Kamrla, Daniel Chlebničan

MFK Žarnovica: 1 (Dávid Ďurkov

ŠK Partizán Čierny Balog: 1 náhradník (Kristián Kvietok


Medzioblastný turnaj v Príbelciach:

Turnaj pre ObFZ Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš organizovali v Príbelciach. Aj za účasti predsedu SsFZ Stanislava Neuschla sa z víťazstva radoval výber ObFZ Lučenec. 


Medzioblastný turnaj v Liskovej:

Usporiadateľom turnaja bol Liptovský futbalový zväz, ktorého výber sa stal jeho víťazom.


Medzioblastný turnaj v Žiline - Strážach: 

Turnaj v Žiline - Strážach, pre Kysucký futbalový zväz a ObFZ Žilina, ktoré dopĺňa MŠK Žilina, jednoznačne vyhrala U12-tka Žiliny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: