Zaťovičov prestup do Gliwíc sa rodil na poslednú chvíľu, pri debute hneď skóroval

Matej Kubove Kubove|8. sep 2020 o 09:15

Slovenský reprezentant Patrik Zaťovič opustil MŠK Žilina FUTSAL a posilni poľský tím P.A. Nova Gliwice. V najvyššej súťaži u našich severných susedov už odohral prvý zápas, v ktorom sa mu podarilo skórovať, avšak musel sa uspokojiť s remízou. Odchovanec Podolia viac prezradil v rozhovore pre náš web.


Ako sa zrodil prestup do P.A. Nova Gliwice?

"Ozvali sa mi z klubu, či mám záujem o prestup. Stretli sme sa a všetko sme rýchlo zbúchali. V piatok končilo v Poľsku prestupové okno, čiže to bolo v podstate na poslednú chvíľu."

Aké sú prvé dni v novom tíme?

"Chalani sa mi snažia pomáhať. Tréner vedie aj poľskú reprezentáciu, čiže z tohto pohľadu som spokojný. Zatiaľ som bol ale iba v hale, mesto som nevidel, keďže dochádzam a až od 1. októbra budem v Gliwiciach aj bývať."

Máš za sebou debut. Ako si s ním spokojný?

"Zápas bol ťažký, pretože sme spolu hrali vôbec prvýkrát, v tomto zložení sme neabsolvovali ani prípravné stretnutie. Trochu sa ešte hľadáme, ale určite som rád za gól."

V čom zatiaľ pociťuješ najväčšie rozdiely medzi slovenskou a poľskou ligou?

"Najväčší rozdiel je v tom, že poľská liga má 17 tímov, na Slovensku ich je osem a o titul môžu hrať reálne možno dva. Zápasy sú celkovo ťažšie. Nechcem dehonestovať ľudí na Slovensku, ale kvalita v Poľsku je niekde inde."

Blíži sa reprezentačný zraz v Lučenci. Aké máš pred ním pocity?

"Bez zápasov to bude iné, ale na druhej strane máme viac priestoru na nacvičovanie rôznych vecí a situácií, ktoré budeme chcieť využiť v kvalifikácií, čiže určite aj tréningový zraz má niečo do seba. Každopádne si myslím, že môžeme postúpiť. Rozhodovať budú zápasy s Moldavskom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: