Správy

Reprezentácia do 17 rokov odohrala dva kvalitné zápasy v Maďarsku

10. nov 2023 o 10:05

Zverenci trénerov Antona Brunovského a Milana Chudého absolvovala kvalitný zápas v Budapešti s reprezentáciou Maďarska do 17 rokov.

Slovenské futsalové nádeje po krátkom sústredení v Lučenci vycestovali do Maďarska, kde v Budapešti odohrali kvalitný dvojzápas proti rovesníkom s Maďarska.

V prvom zápase sa po skvelom prvom polčase, ktorý vyhrali Slováci 3:1, po zmene strán prejavila únava a po nešťastnom závere prehrali o gól. Odvetu už reprezentanti do 17 rokov zvládli, keď vývoj stretnutia kontrolovali počas celých štyridsať minút a po góloch Varša, Kajabu a Novenka si pripísali na svoje konto zaslúžené víťazstvo.

Foto: MLSZ.hu

Milan Chudý zhodnotil oba zápasy: "Osobne by som zhodnotil tento prípravny blok veľmi pozitívne. Do prvého zápasu sme šli s cieľom preniesť herný systém z tréningového procesu a hrať aktívny futsal. Čo sa mi páčilo bolo to, že chalani boli disciplinovaní a dodržiavali taktické pokyny, čo sa odzrkadlilo v zápasovom skóre. Boli sme dominantnejší, v prvom polčase sme hru ovládali a mali viac z hry aj šancí. No druhý polčas sme z časti upustili na aktívnej hre pre nedostatok fyzických síl, nakoľko naši chlapci mali bohatý program v tento týždeň vrámci extraligy do 20 rokov a koniec zápasu súper otočil v jeho prospech. Na zápas číslo dva sme šli oddýchnutí a s chuťou dotiahnuť našu prácu do víťazstva a vrátiť súperovi prehru, čo bolo vidieť po celý čas v zápase. V podstate sme tento zápas boli sviežejší, hrali s chuťou, čo sa ukázalo v našom hernom prejave, či už takticky, ale aj fyzicky. V našej aktívnej hre sme tento zápas dokázali dotiahnuť v nás prospech čo nás veľmi teší. Pozitívne však bolo, že dostal každý hráč šancu sa ukázať, čo bol podstate jeden z našich cieľov. V tejto kategórii je veľký potenciál, mužstvo ukázalo charakter a potenciál, súdržnosť, na čom sa dá do budúcna stavať. Pred nami je kopec práce, veľkú pochvalu by som venoval chalanom, ale aj celému realizačnému tímu."

Prípravný zápas U-17 - 8.11.2023:

Maďarsko U-17 vs SLOVENSKO U-17 5:4 (1:3)
⚽️ 9. Kubáň, 16. Mikita, 19. Palfi, 30. Varšo

Prípravný zápas U-17 - 9.11.2023:

Maďarsko U-17 vs SLOVENSKO U-17 1:3 (1:2)
⚽️ 10. Varšo, 17. Kajaba, 28. Novenko



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: