Futsalová extraliga juniorov U20

Extraliga U-20: Víťazstvá nad Lučencom a Košicami vystrelili Banskú Bystricu na druhé miesto

9. jan 2024 o 18:32

Športová hala Badín hostila piaty blok extraligy juniorov do 20 rokov, najväčšiu radosť po jeho skončení mala domáca MIBA.

Zápasovej praxe sa konečne dočkali Banskobystričania, ktorí odohrali posledný zápas ešte 6.novembra v minulom roku. Poctivé tréningy priniesli želaný výsledok, keď dnes v Badíne ovládli oba svoje zápasy.

Úvodný duel patril súboju domácich s Lučencom, v prvom polčase sa ako jediný strelecky presadil Puškár. Po zmene strán zvýšil na 2:0 Jurík, Jashari ale rýchlo znížil. MIMEL dostal na kolená až gól Blihára, ktorý definitívne rozhodol o víťazstve domácich. Druhý duel rozhodol jediný gól, ten strelil v poslednej minúte zápasu Ftorek.

Až osem gólov sme videli v záverečnom stretnutí bloku. MIBA si už v prvej dvadsaťminútovke vypracovala po góle Gallay a dvoch presných zásahoch Lasheena trojgólový náskok. Keď zvýšil Jurík na 4:0, zdalo sa byť rozhodnuté. K slovu sa však dostali aj Košičania, ktorí znížila na 4:2, posledná minúta priniesla po jednom góle na každej strane a tak piaty blok ovládol domáci usporiadateľ.

Výsledky 5.bloku extraligy U-20 (ŠH Badín):

MIBA Banská Bystrica - MIMEL Lučenec 3:1 (1:0)
⚽️ 12. Puškár, 33. Jurík, 38. Blihár - 34. Jashari

Podpor Pohyb Košice - MIMEL Lučenec 1:0 (0:0)
⚽️ 40. Ftorek

MIBA Banská Bystrica - Podpor Pohyb Košice 5:3 (3:0)
⚽️ 9. Gallay, 13. a 14. Lasheen, 24. Jurík, 40. Solárik - 25. Takáč, 37. Palfi, 40. Leško

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: