Reprezentácia SR "19"

Asistent trénera reprezentácie do 19 rokov Dalibor Franko hodnotí reprezentačný zraz v poľskom Szczyrku

29. dec 2020 o 00:00

Reprezentačný výber kategórie do 19 rokov sa v dňoch 20. - 23. 12. 2020 zúčastnil sústredenia v poľskom mestečku Szczyrk. Hráči tesne pred Vianočnými sviatkami absolvovali šesť tréningových jednotiek. O tom, ako sústredenie prebiehalo a ako ho hodnotí, nám porozprával asistent hlavného trénera Dalibor Franko.

Čo hovoríte na športové olympijské centrum, v ktorom mužstvo absolvovalo reprezentačné sústredenie?

Športový komplex bol naozaj perfektný. K dispozícií sme mali dve haly, bazén, posilňovňu a takisto wellness. Bol jednoducho obrovský a v podstate nám nič nechýbalo. Všetko čo sme potrebovali bolo na jednom mieste. Po všetkých stránkach nám boli zamestnanci k dispozícií a vychádzali nám v ústrety. Rád by som spomenul ešte stravovanie, ktoré bolo na veľmi vysokej úrovni, naozaj každý si prišiel na svoje. Čo sa týka cien, bolo to veľmi výhodné a dovolím si tvrdiť, oproti Slovensku aj lacnejšie.

Ako sa cítili hráči na sústredení? Aké boli odozvy?

Hráči mali vytvorené perfektné podmienky. Výborne si zatrénovali a spätná väzba z ich strany sa niesla len v pozitívnej rovine.

Ako hodnotíte sústredenie ? Splnilo svoj účel?

Náplň tréningov má na starosti v prvom rade hlavný tréner Klaudiusz Hirsch, je to jeho parketa, ale za seba môžem povedať, že sústredenie určite splnilo svoj účel. Na tréningoch panovala skvelá atmosféra, či už na strane hráčov, ale aj u nás v realizačnom tíme. Chlapci ukázali, že chcú zabojovať o svoju miestenku na kvalifikáciu na EURO. Ukázali nám svoje svetlé stránky, ale aj miesta, kde sa ešte potrebujú zlepšiť. Tieto sústredenia majú určite svoj význam, len škoda, že ich nie je v súčasnosti viac.

Vládne spokojnosť s prácou hráčov na sústredení?

Všetci hráči odovzdali maximum, aspoň ja to tak vnímam a cítim. Rozdiel medzi hráčmi je hlavne v tom či aktuálne trénujú, alebo nie. Z dôvodu epidemiologickej situácie nie je umožnené niektorým hráčom v kluboch trénovať. Ďalším veľkým rozdielom je to, ako niektorí hráči vnímajú a dokážu dodržiavať taktické pokyny trénera, niektorí s tým majú problém.

Rozmýšľali ste nad nomináciou na kvalifikáciu na EURO? Respektíve urobili niektorí hráči taký dojem, že už ju majú vo vrecku?

Nerád by som otváral tému nominácie na kvalifikáciu. Myslím si, že je ešte dosť zavčasu otvárať túto tému. Môže sa stať hocičo, napríklad nejaké zranenia, alebo menšia herná vyťaženosť, možno bude dôležitá individuálna príprava hráčov, pokiaľ nebude umožnené hrať ligové súťaže.

Čo hovoríte na trojicu mladých hráčov, ktorí prišli z nižšej kategórie? Konkrétne to sú Patrik Kuma, Adrián Berky a Dávid Krško.

Myslím si, že všetci traja chalani ukázali odhodlanie pracovať na sebe. Majú veľkú perspektívu, aby sa v tíme udržali, absolútne nie je vidno, že prišli z nižšej vekovej kategórie. Som s nimi veľmi spokojný.

Na zraze chýbala aj ospravedlnená štvorica hráčov Boris Druga, Matej Petík, Radim Babiak a Dominik Podhajeczký. Dokázali hráči na zraze zaplniť ich miesto?

Ja som rád, že títo chalani, čo sa zúčastnili zrazu, ich dokázali nahradiť na minimálne rovnakej úrovni, to znamená, že existuje dostatočná konkurencia pre každého hráča. Je to veľmi dobrý základ, aby chalani dokázali odovzdávať ihrisku čo najlepšie výkony. Či už na tréningu, alebo v zápase.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: