Správy

WU17 – Kouč Jelšic po kempe v Turecku: Verím, že baby potrénujú a v kvalifikácii to bude ešte lepšie

(Zdroj: SFZ, Autor: Tomáš Takáč)
Lucia Šikudová|6. mar 2022 o 09:58


(Zdroj: SFZ, Autor: Tomáš Takáč)

BRATISLAVA (SFZ) - Prvý zraz od novembrového kvalifikačného turnaja v Poprade preveril dievčatá herne aj fyzicky. Tréner WU 17 Jozef Jelšic si kemp v Turecku, počas ktorého jeho tím odohral tri zápasy, pochvaľoval. Videl, samozrejme, aj rezervy, no verí, že v marcovej druhej fáze kvalifikácie ME to už bude lepšie.

 „Hráčky majú tréningový aj zápasový výpadok, keďže sme po zimnej aj covidovej pauze a súťaže sa iba rozbiehajú. Musím však povedať, že sme sa zlepšovali od zápasu k zápasu a ten posledný (víťazstvo 2:1 nad Bieloruskom) vyzeral celkom dobre,“ začal na úvod hodnotiť Jelšic.

Slovenský tím nastúpil proti Rusku (ešte pred vypuknutím konfliktu, 0:2) a v dvoch dueloch proti Bielorusku (0:0, 2:1). „Prekvapili Bielorusky, ktoré majú tento ročník 17-ky veľmi kvalitný. My sme ešte neboli na sto percent nachystaní tým, že sa veľa netrénovalo a nehralo. Ešte máme nejaký čas do kvalifikácie, dievčatá videli, pri medzištátnych zápasoch je kondičná stránka veľmi dôležitá. Verím, že budeme na ihrisku vyzerať omnoho lepšie,“ zaželal si kouč. 

(Zdroj: SFZ, Autor: Tomáš Takáč)

Už o necelé tri týždne čaká náš tím WU17 turnaj druhej fázy kvalifikácie ME 2022. V Írsku budú súperkami Sloveniek okrem domácich aj Island a Fínsko. Do Antalye odletel 20-členný tím s tradičnými menami, z ktorých mnohé chýbali v Poprade pre zranenie či covid, no pribudli aj nové tváre. „Kostra družstva tam je, ak budú baby zdravé. Samozrejme, vždy chceme hráčky, čo majú najlepšiu formu. Aj teraz nám niektoré dievčatá, ktoré boli prvý raz na zraze, alebo aj tie, čo nebývali tak často s nami, ukázali, že futbal hrať vedia. Uvidíme, ako sa im bude dariť v kluboch, budeme všetky sledovať a podľa toho sa rozhodneme pre dvadsiatku dievčat, ktoré vezmeme do Írska,“ doplnil skúsený tréner, ktorý už začal myslieť práve na tento dôležitý turnaj. „Riešime to už dlhšie, odkedy máme k dispozícii zápasy našich súperiek. Sústreďujeme sa na prvý zápas s domácimi, ktoré tiež hrali teraz prípravné zápasy, žijeme tým. Robíme si rozbory. Je to veľmi ťažký súper, najmä fyzický, bojovný a tým, že hrá doma to bude ešte náročnejšie. No aj verím, že sa popasujeme o dobrý výsledok,“ uzavrel Jozef Jelšic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: