Správy

VIDEO: Zverencov Ivana Galáda po roku preverí opäť holandská futbalová škola

Emília Gerzaničová|13. nov 2013 o 00:00

SENEC (SFZ) - Pred rokom podľahla 21-tka tímu "oranjes" dvakrát 0:2

SENEC (SFZ) - Pred rokom podľahla 21-tka tímu "oranjes" dvakrát 0:2

V kvalifikácii o postup na ME do 21 rokov v Izraeli sa slovenská 21-tka stretla s výberom Holandska v októbrovom barážovom dvojzápase. Na domácej pôde potrestal chvíľkovú nekoncentrovanosť na začiatku druhého polčasu Van Ginkel, ktorý kvalitu holandskej futbalovej školy potvrdil aj v 81. minúte, kedy stanovil konečný výsledok prvého zápasu na 0:2. V následnej odvete v Rotterdame sa v prvom polčase Slováci opäť ukazovali ako rovnocenný súper, no na začiatku druhého polčasu po dvoch vyložených šanciach Holanďanov gólman slovenskej reprezentácie do 21 rokov Šulla kapituloval po prvý raz. Center Cabrala sklepol hlavičkou pred bránku De Jong a Wijnaldum nemal problém zakončiť. De Jong upravoval na končený stav 2:0, keď po faule Pauscheka nasledoval pokutový kop.

Nová "generácia" zverencov Ivana Galáda, ktorá v súčanosti bojuje o postup na ME do 21 rokov 2015 v Českej republike bude chcieť napraviť štatistiky vzájomných zápasov v tejto vekovej kategórii. Skúsenosti zo spomenutých zápasov budú môcť zúročiť kapitán Gyömbér, obranca Pauschek a stredopoliari Škvarka s Vojtušom. 

"Chlapci, ktorí sem prišli sú veľmi dobre naladení. Tréningy boli vo vynikajúcej atmosfére a verím, že aj po obsahovej stránke mali všetko, čo sme chceli," povedal pre futbalsfz.sk tréner SR 21 Ivan Galád. "Zvolili sme model, ktorý by mal vyvrcholiť vo štvrtok a nikoho nebude zaujímať, čo robíme na tréningoch, ako sa pripravujeme, ale ako budeme hrať. Verím, že tieto kroky, ktoré robíme, smerujú k nášmu dobrému výkonu," dodal na margo prípravy na výber oranjes.

"Hlavne ich najlepší hráč Maher a, samozrejme, Van Ginkel, ktorý prestúpil do Chelsea a je zranený momentálne. Ale nemusíme hovoriť, akú školu majú Holanďania, akú majú zásobareň hráčov. Myslím si však, že dôležití sú naši chlapci. Potrebujú dostať informáciu nie o tom, ako hrajú, ale ako ich zdolať, a to sa im snažíme sprostredkovať," povedal smerom k najbližšiemu súperovi v skupinových bojoch o postup na ME 2015 v Českej republike tréner I. Galád. "Každý zápas má svoju vlastnú históriu a ja verím, že na tento sa bude dlho spomínať pre výkon našich chlapcov. Máme určitý strategický plán, ale veľkým favoritom celej skupiny sú Holanďania a my sme tu na to, aby sme im tú cestu za prvenstvom v skupine sťažili. Budem rád, že ak budeme po tomto dvojzápase na prvom mieste," povedal. "Verím hráčom. Prišli sem s maximálnym odhodlaním a dôležitým bude štvrtok večer," pozval tréner slovenskej 21-tky na zápas proti favorizovanému Holandsku v NTC Senec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: