Správy

VIDEO: Kozák má v základnej zostave na Rusov ešte niekoľko otáznikov

Viktoria Joríkova|25. máj 2014 o 00:00

PETROHRAD (TASR/SFZ) - Sumár tlačovej konferencie pred zápasom v Rusku

PETROHRAD (TASR/SFZ) - Sumár tlačovej konferencie pred zápasom v Rusku

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na nedeľňajšej tlačovej konferencii pred pondelňajším prípravným zápasom v Rusku neprezradil základnú zostavu. Dôvodom je fakt, že v nej má ešte niekoľko otáznikov, ktoré vyrieši až po oficiálnom predzápasovom tréningu v Petrohrade.

Pre hustú premávku v meste na Neve slovenský kouč predstúpil pred médiá s menším meškaním. "Sme radi, že môžeme hrať proti Rusku, ktoré sa pripravuje na MS. Je to ťažký súper, disponuje skutočne veľkou silou. My sa síce formujeme, ale tiež máme dobrý tím, Chceme podať čo najlepší výkon a dosiahnuť čo najlepší výsledok. Futbal je o výsledkoch a víťazstvách, a my sa o výhru chceme pokúsiť," povedal Kozák, ktorý už má k dispozícii kompletný káder.

K národnému sa pripojili brankár Ján Mucha aj obrancovia Kornel Saláta a Tomáš Hubočan. "Chcem urobiť niekoľko zmien, lebo sú k dispozícii Mucha, Hubočan aj Saláta. Gro tímu chcem nechať a doplniť o hráčov, ktorí neboli k dispozícii na zápas s Čiernou Horou," trošku poodkryl predstavy Kozák a na margo základnej zostavy doplnil: "V základnej zostave mám ešte nejaké otázniky, hoci ich nie je veľa. Nerád by som tak povedal niečo, čo by nebola pravda. Ukáže sa po tréningu."

Informácie o domácom výbere "zbornej", ktorú vedie skúsený Talian Fabio Capello dodali koučovi aj hráči pôsobiaci v Rusku. "Samozrejme, Ján Ďurica aj Tomáš Hubočan nás informovali o ruských hráčoch. Chlapci sa tešia na zápas s účastníkom MS. Vedia o sile súpera a pre všetkých je obrovská motivácia hrať proti takémuto mužstvu."

Slováci okrem zápasu v ruskom Petrohrade (26. máj 2014 o 16:00) odohrajú pred začiatkom kvalifikácie EURO 2016 ešte septembrový prípravný zápas proti Malte na štadióne v Žiline (5. septembra 2014 o 18:20). 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: