Správy

VIDEO: Jendrišek: "Som rád, že sa na mňa nezabudlo"

Viktoria Joríkova|5. sep 2013 o 00:00

SENEC (SFZ) - Erik Jendrišek sa začal pravidelne objavovať na ihrisku v klube, čo mu pomohlo vrátiť sa do reprezentácie

SENEC (SFZ) - Erik Jendrišek sa začal pravidelne objavovať na ihrisku v klube, čo mu pomohlo vrátiť sa do reprezentácie

"Som rád, že tu mžem byť, že sa na mňa nezabudlo," povedal navrátilec do reprezentácie Erik Jendrišek, ktorý naposledy nastúpil v drese s dvojkrížom na hrudi v zápase Slovensko - Poľsko v rakúskom Klagenfurte v máji 2012.

"Začal som pravidelne hrávať v klube, čo mi prospelo a dúfam, že to budem môcť ukázať aj v reprezentácii," objasnil slovenský útočník v službách Energie Cottbus. "Pre každého hráča je dôležité, aby hrával tých 90 minút. Potom sa aj fyzicky človek cíti v poriadku. Sezóna zatiaľ beží veľmi dobre, dal som nejaké góly, na nejaké som prihral, takže to ma teší," opísal situáciu v klube E. Jendrišek.

Slovenskí reprezentanti sa všeobecne začínajú pravidelnejšie v zápasoch svojich klubov. "Určite je dobré, keď sa chalanom darí a bodaj by im to padalo aj v reprezentácii," povedal Jendrišek na margo strelených gólov našimi reprezentantami v ligových súťažiach. V Bosne a Hercegovine očakáva E. Jendrišek ťažký zápas, v ktorom bude cítiť silnú podporu bosnianskych fanúšikov. "Malo by byť vypredané, čo bude ich sila. Na druhej strane im to môže zväzovať nohy. Je to pre nich historický moment, a to môže byť naša výhoda," povedal.

"Bude to iný zápas, lebo je to kvalifikačný zápas. Ide tu už o dosť veľa, hlavne pre nich, takisto aj pre nás, keďže tá šanca tu stále je. Na ten zápas (17.11.2010 na Pasienkoch) si spomínam, lebo som hral ľavého obrancu, čo som odvtedy nehral a bola to zaujímavá skúsenosť," zaspomínal si Jendrišek na priateľský zápas proti nášmu najbližšiemu kvalifikačnému súperovi Bosne a Hercegovine.

V Zenici nastúpi v piatok 6. septembra 2013 o 20:15 naša reprezentácia už do svojho siedmeho duelu v kvalifikácii na MS 2014 v Brazílii. Momentálne je Slovensko na treťom mieste v tabuľke, pričom na svojho súpera Bosnu a Hercegovinu a zároveň aktuálneho lídra tabuľky stráca 7 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: