Správy

VIDEO: Ján Ďurica : "Budem sa snažiť naďalej výkonmi pomáhať mužstvu"

Viktoria Joríkova|30. mar 2015 o 00:00

ŽILINA (SFZ) - Ján Ďurica tretí v prestížnej ankete o najlepšieho Futbalistu roka 2014

ŽILINA (SFZ) - Ján Ďurica tretí v prestížnej ankete o najlepšieho Futbalistu roka 2014

Trio Hamšík - Škrtel - Ďurica obsadilo prvé tri miesta v ankete Futbalista roka 2014. Pre 73-násobného slovenského futbalového reprezentanta Jána Ďuricu je to najvyššie umiestnenie v jeho doterajšej kariére. "Minulý rok bol pre mňa mimoriadne úspešný, chcel by som sa poďakovať za každý hlas, ktorý ma posunul v ankete tak vysoko v silnej konkurencii spoluhráčov. Je to krásne, teším sa z tohto úspechu. Futbal je kolektívny šport a prežívame nádherné obdobie, v tabuľke máme 15 bodov a verím, že to takto pôjde ďalej," povedal krátko po vyhlásení 22. ročníka ankety Ján Ďurica.

33-ročný rodák z Dunajskej Stredy reprezentuje od roku 2004 a je neodmysliteľnou súčasťou obranných radov slovenskej futbalovej reprezentácie. "K futbalu patria ankety, v ktorých musí byť niekto prvý, druhý, tretí. V prvom rade je však futbal o kolektíve. Nikdy to nie je o dvoch troch hráčoch, mužstvo tvoria aj hráči na lavičke, realizačný tím, za úspechom jednotlivca je vždy práca celého mužstva," povedal Ján Ďurica.

Trofej za 3. miesto v ankete si prevzal deň po kvalifikačnom víťazstve nad Luxemburskom pred zaplnenými tribúnami žilinského štadióna. "Teším sa z toho. Je to príjemný pocit. Snažíme sa divákov potešiť výkonmi a výsledkami. Je dôležité, aby väzba medzi tribúnami a ihriskom bola čo najväčšia. Prišli sa pozrieť na nás a nie na Luxembursko, verím, že to takto bude pokračovať aj ďalej," povedal smerom k diváckej kulise Ján Ďurica a dodal: "Vzťahy v mužstve medzi hráčmi sú výborné a čo je veľmi dôležité, platí to aj o našom vzťahu s trénermi. Všetci hráči pochopili filozofiu trénera Kozáka a je to vidieť na ihrisku."

Ján Ďurica bol členom kádra na MS 2010 v Juhoafrickej republike a s mužstvom vybojoval účasť v osemfinále. "Zažil som atmosféru svetového šampionátu, teraz snívam o majstrovstvách Európy. Máme to dobre rozohrané, ale až na konci budeme môcť povedať, že sa podarilo naplniť cieľ."

Počas rozhovoru držal v ruke trofej za 3. miesto v ankete. "Rodičia sa o ňu postarajú. Všetky ocenenia si našli doteraz miesto vo vitríne, pribudne ďalšia trofej," hovoril s úsmevom obranca moskovského Lokomotivu a na záver dodal: "Neviem aký bude či nebude mať ocenenie ohlas v Rusku, ja by som sa však chcel ešte raz srdečne všetkým poďakovať. Budem sa snažiť naďalej podávať výkony, ktoré pomôžu mužstvu."

Vizitka Jána Ďuricu:

Dátum narodenia:

10.12.1981

Miesto narodenia:

Dunajská Streda

Klub:

Lokomotiv Moskva (Rus.)

Post:

obranca

Číslo dresu:

28

Reprezentačný debut:

9.7.2004 Japonsko - Slovensko 3:1

Reprezentačné zápasy:

73

Reprezentačné góly:

4

Účasť na MS:

2010 (osemfinále)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: