Správy

U21 – Sokolíci nastúpia v júni proti susedom

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)
Branislav Sarňák|27. apr 2023 o 14:00
(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

BRATISLAVA (SFZ) – Slovenská reprezentácia do 21 rokov si počas júnového asociačného termínu zmeria sily s rovesníkmi z Maďarska (15. júna o 17.30 h na Štadióne Antona Malatinského v Trnave) a Rakúska (20.6.2023 o 17.30 h Národnom tréningovom centre v Senci).

Proti Maďarsku naposledy nastúpila slovenská dvadsaťjednotka v roku 2010, stretnutie sa skončilo remízou 0:0. „Bude to kvalitný zápas s výborným súperom. Chceme ukázať našu aktívnu hru smerom dopredu aj dozadu. Maďari majú dobrú organizáciu hry, ale to majú všetky tímy na tejto úrovni,“ povedal pre futbalsfz.sk asistent trénera Tibor Goljan.

Aký herný štýl od súpera tréneri očakávajú? „V ofenzíve hrá 3-4-3, v defenzíve bránia v päťke vzadu. Maďarsko chce hrať kombinačný futbal, dobre bráni, jeho hráči sú kompaktní. Z posledných šiestich zápasov päť vyhrali, prehrali iba s Dánskom,“ konštatoval Goljan.

Tímy Rakúska a Slovenska do 21 rokov sa stretli aj v júni 2021 v Ritzingu. Z víťazstva 2:1 sa tešili Rakúšania, gól za sokolíkov strelil v 90. minúte Sebastián Nebyla. Stredopoliar bol kapitánom slovenských mladíkov počas marcového asociačného termínu v Turecku. „Rakúsko pred dvomi rokmi ukázalo veľkú kvalitu, preverí nás po každej stránke. Aktuálne ťahá šesťzápasovú šnúru bez prehry. Rakúšania budú hrať aktívne, budú nás vysoko napádať, budú hrať rýchlo, kombinačne a budú nepríjemní v osobných súbojoch. V ofenzíve hrajú systémom 3-4-3 a v defenzíve 5-4-1,“ uviedol Goljan. 

Čo očakávajú tréneri počas júnového asociačného termínu? „Opäť chceme vidieť našich hráčov v ťažkých zápasoch. V tréningovom procese sa zameriame na zakladanie útoku, jeho vedenie a finalizáciu. V defenzíve budeme pracovať na vysokom pressingu, hre v bloku v stredovej a v obrannej zóne. Sústredíme sa aj na prechodové fázy a štandardné situácie. Chalanov chceme počas zrazu spoznať po každej stránke. Budeme mať na to priestor počas spoločných, ale aj individuálnych mítingov,“ konkretizoval Goljan a na záver prezradil cieľ do najbližších duelov: „Pôjdeme za gólmi a víťazstvami. Ideme hrať za Slovensko, tak to musí byť na ihrisku aj vidieť.“

Zápasy naživo odvysiela JOJ Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: