Správy

U21 – Prehra o dva góly proti českým rovesníkom

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)
Branislav Sarňák|7. sep 2023 o 19:51
(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V úvodnom prípravnom stretnutí septembrového asociačného termínu nastúpili reprezentanti Slovenska do 21 rokov vo federálnom derby v Uherskom Hradišti proti rovesníkom z Česka. Sokolíci podľahli lvíčatam 0:2.

Ako prví pohrozili domáci, v 2. min našiel Sejk kolmicou Juráska, ktorý sa s loptou dostal až do pokutového územia odkiaľ vystrelil, tesne minul vzdialenejšiu žrď.

V 26. min sa po rohu dostala lopta v rohu šestnástky k Obertovi. Náš stopér vystrelil, ale jeho zakončenie smerovalo nad hornú žrď.

V 29. min sokolíci rozohrávali ďalšiu štandardnú situáciu – priamy kop zahrával Gajdoš, na jeho center si najlepšie nabehol Čerepkai. Loptu pohladil hlavičkou, tá smerovala k žrdi, ale brankár Horníček ju skvelým zákrokom vytlačil.

V 34. min vystrčili rožky lvíčata – Jurásek vystrelil zvnútra šestnástky na prednú žrď, tú si však postrážil Surovčík, ktorý zlikvidoval aj následnú dorážku.

V 39. min potiahol po pravej strane akciu Kaprálik, spätnou prihrávkou sa snažil nájsť jedného z dobiehajúcich spoluhráčov, domáci obrancovia však tento úmysel vystihli a loptu odkopli na roh. V prvom polčase už ďalší náznak šance fanúšikovia na tribúnach nevideli.

Do 2. polčasu lepšie vstúpili futbalisti Česka. V 47. min našla lopta na zadnej žrdi Tkáča, ktorý ju sklzom poslal do bránky 1:0. Hrdina, ktorý do 2. dejstva nahradil Surovčíka, predviedol prvý zákrok o pár minút neskôr. Tentoraz zo súboja s Tkáčom vyšiel úspešnejšie, keď vytlačil jeho pokus z priameho kopu nad brvno.

V 65. min zvýšili domáci na 2:0Kabongo si spracoval pas od Černáka, zakončovateľ Podbrezovej s loptou prenikol do veľkého vápna a strelou k vzdialenejšej žrdi skóroval.

V 72. min predviedli peknú kombináciu slovenskí futbalisti – Čerepkai našiel Maria Sauera, jeho strelu na prvú žrď kryl Horníček.

V 78. min mieril tesne nad najmladší sokolík Leo Sauer.

V 86. min zazvonila za Hrdinom horná žrď, opečiatkoval ju Fila.

HLAS PO ZÁPASE

JAROSLAV KENTOŠ (tréner Slovensko U21): „V prvom polčase sme podali dobrý výkon, najmä jeho druhá polovica bola z našej strany veľmi pozitívna. Za to môžem chalanov pochváliť. Zaspali sme úvod druhého polčasu, súper strelil dva góly. Zápas mi v globále ukázal, že sme hrali proti tímu, ktorý je vyšší level tejto kategórie. Česi ukázali kvalitu. Teší ma, že v prvom polčase sme si vytvorili šance. Takúto intenzitu hry však musíme udržať celý zápas.“

Sokolíci už viackrát inkasovali gól v úvode druhého polčasu. Ako to vidí tréner Kentoš?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: