Správy

Sylvestra potešilo, že si ho tréneri reprezentácie všimli

Viktoria Joríkova|6. nov 2012 o 00:00

AUE (SITA) - "Návrat do kádra je príjemným bonusom a potvrdením toho, že mi to v Aue ide," povedal 23-ročný útočník, ktorý naposledy nastúpil za národný A-tím v septembri 2010

AUE (SITA) - "Návrat do kádra je príjemným bonusom a potvrdením toho, že mi to v Aue ide," povedal 23-ročný útočník, ktorý naposledy nastúpil za národný A-tím v septembri 2010

Jakub Sylvestr by sa mohol stať prípadným riešením slabšej streleckej efektivity slovenskej futbalovej reprezentácie z ostatného obdobia. Útočník v službách nemeckého druholigistu FC Erzgebirge Aue sa objavil v nominácii trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa na olomoucký medzištátny prípravný zápas s Čechmi, ktorý je na programe budúcu stredu 14. novembra.

"Som rád, že som sa dostal do kádra, teší ma to. Tréneri si všimli, že pravidelne hrávam. Myslím si, že momentálne podávam dobré výkony a herne sa mi darí. Nemôžem však povedať, že by som pozvánku nejako čakal, veď som predtým nebol ani medzi náhradníkmi. Teraz ma náhle kontaktoval vedúci reprezentácie Róbert Tomaschek, dovtedy som o tejto eventualite nehovoril s nikým z realizačného tímu,"povedal pre agentúru SITA 23-ročný Banskobystričan Sylvestr. Zápas proti Česku preňho neznamená špecifikum: "V prvom rade ma potešila tá nominácia. To, že prišla akurát na zápas s Čechmi, nie je pre mňa natoľko dôležité."

Odchovanec Jupie Podlavice a bývalý hráč Slovana Bratislava a Petržalky Sylvestr je v II. bundeslige na ročnom hosťovaní z chorvátskeho Dinama Záhreb a už po necelej polovici tohto svojho dočasného pôsobenia si pochvaľuje zmenu: "Potreboval som hrávať a v tomto zmysle to zatiaľ plní účel. Snažil som sa koncentrovať na túto šancu, počínať si dobre a dávať góly. Návrat do reprezentácie je príjemným bonusom a potvrdením toho, že mi to ide. V zmluve je opcia na moje prípadné zotrvanie v Aue. Uvidíme, ako sa to vyvinie ku koncu sezóny. Zatiaľ som však veľmi spokojný a myslím si, že nemecká druhá liga je kvalitnejšia ako chorvátska najvyššia súťaž."

Zakončovateľ zhodou okolností deň pred zverejnením nominácie videl červenú kartu pri prehre Erzgebirge 1:4 na trávniku 1. FC Kaiserslautern: "Dostali sme gól, ktorému predchádzalo podľa mňa nesprávne vyhodnotenie faulu. Keď som sa vracal na našu polovicu, overoval som si u rozhodcu, či to myslí vážne. Ukázal mi rovno červenú kartu."

Sylvestr naposledy hral za národný A-tím v septembri 2010 proti Macedónčanom. V tejto sezóne má na konte 3 ligové góly a k nim 2 presné zásahy z DFB-Pokalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: