Správy

SLOVNAFT CUP – Poslednou osemfinálovou dvojicou ViOn a Púchov

(Zdroj: Facebook FC ViOn Zlaté Moravce, Autor: Peter Žember)
Branislav Sarňák|15. feb 2022 o 17:00
Hráči Zlatých Moraviec sú posledným postupujúcim klubom do osemfinále Slovnaft Cupu.
Hráči Zlatých Moraviec sú posledným postupujúcim klubom do osemfinále Slovnaft Cupu. (Zdroj: Facebook FC ViOn Zlaté Moravce, Autor: Peter Žember)

BRATISLAVA (SFZ) – MŠK Púchov a FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sú poslednými postupujúcimi klubmi do osemfinále 53. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu a zároveň práve tieto dva tímy vytvoria dvojičku, ktorá zabojuje o štvrťfinálovú miestenku. Púchov si počas uplynulej soboty poradil so Stropkovom 2:1 a ViOn postúpil po triumfe 7:0 cez hráčov Spišského Podhradia.

Miestenku do osemfinále Púchovu vykopal dvoma gólmi René Holáň, ktorý skóroval v 58. a 87. minúte. Za domácich sa presadil Adrián Leško. „Bol to typický pohárový zápas, keď hral tím z nižšej súťaže proti súperovi z vyššej. Stropkovčania nám nič nedarovali, šli proti nám, ako sa hovorí, na krv. Popasovali sme sa s tým a dali sme dva pekné góly,“ konštatoval pre futbalsfz.sk tréner MŠK Púchov Vladimír Cifranič, ktorý neposlal na trávnik to najsilnejšie, čo mal k dispozícii. „Postavil som aj hráčov, ktorých som chcel vidieť a v predošlých prípravných stretnutiach toho veľa neodohrali. Dal som príležitosť aj chalanom, ktorí mali počas prípravy nejaké zdravotné problémy. Hrali sme proti súperovi, ktorý bol v hlbokom bloku a ukázalo sa nám, na čom musíme v útočnej fáze popracovať. Ale s postupom som spokojný,“ uviedol Cifranič.

Posledným postupujúcim mužstvom medzi 16-ku najlepších aktuálnej edície Slovnaft Cupu sa stali hráči fortunaligového ViOn-u. Tí si v Strážach poradili s futbalistami treťoligového Spišského Podhradia 7:0. Z gólov sa tešili siedmi rôzni strelci – Neofytidis, Grozdanovski, Ďubek, Suľa, Kolesár, Švec a Belmenen. „Každý zápas je pre nás dôležitý, dali sme veľa gólov, vyskúšali sme si veľa vecí, do zápasu zasiahlo veľa hráčov, aj tí z akadémie. Toto stretnutie má pre nás veľa pozitív,“ povedal pre klubový web po zápase tréner Zlatých Moraviec Ľuboš Benkovský. Jeho zverenci sa v osemfinále stretnú s Púchovom. „Chceme sa aj naďalej držať na tejto pozitívnej vlne. Verím, že sa nám to podarí a udržíme si ju čo najdlhšie,“ zaprial si Benkovský.

Osemfinálové dvojice 
1. marca o 14.00 h FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MŠK Púchov (naživo na Futbalnet TV)
1. marca o 14.00 h MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava (naživo na JOJ Šport)
1. marca o 14.00 h ŠK Sásová – FK Senica (naživo Futbalnet TV)
1. marca o 18.00 h FC Košice – FC Spartak Trnava (naživo JOJ Šport)
2. marca o 14.00 h FC ŠTK 1914 Šamorín – MFK Skalica (naživo Futbalnet TV)
2. marca o 14.00 h MFK Vranov nad Topľou – FK Pohronie (naživo Niké TV)
2. marca o 17.00 h AS Trenčín – FK Humenné (naživo JOJ Šport)
9. marca o 15.00 h MŠK Žilina – KFC Komárno (naživo JOJ Šport)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: