Správy

SFZ - Slovensko fandí Slovensku!

Ondrej Duda, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka sa zapojili do kampane "Slovensko fandí Slovensku".
Ondrej Duda, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka sa zapojili do kampane "Slovensko fandí Slovensku". (Zdroj: SFZ, Autor: Andrej Galica)
8. jún 2024 o 19:33
Ondrej Duda, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka sa zapojili do kamlen "Slovensko fandí Slovensku".
Ondrej Duda, Milan Škriniar a Stanislav Lobotka sa zapojili do kamlen "Slovensko fandí Slovensku". (Zdroj: SFZ, Autor: Andrej Galica)

BRATISLAVA (SFZ) - Blížiace sa EURO 2024 je futbalovým sviatkom a Slovenskí sokoli posielajú odkaz doslova do všetkých kútov našej vlasti, všetkým slovenským fanúšikom s jasnou výzvou – dajte nám vedieť odkiaľ ste, dajte nám vedieť odkiaľ fandíte, vytvorme veľkú futbalovú rodinu a zažime spolu ako celé „Slovensko fandí Slovensku!“

Deti, rodičia, aktívni amatérski futbalisti, funkcionári, skalní fanúšikovia, či tí, ktorí sa zaujímate o futbal príležitostne – Slovenský futbalový zväz a hráči slovenskej futbalovej reprezentácie prichádzajú s výnimočnou aktivitou, v snahe osloviť vás s úmyslom zjednotiť Slovensko, pri príležitosti záverečného turnaja EURO 2024, v jednu veľkú futbalovú rodinu prostredníctvom našej kampane.

Jej hlavným znakom je vizuálne zobrazenie zástav Slovenska s dodatočne dopísanými mestami alebo obcami, tak ako ich zvykneme vídať na futbalových a športových podujatiach doma i vo svete. Ako prví tak urobili Slovenskí sokoli – 26 hráčov, ktorí budú našu krajinu reprezentovať na blížiacom sa záverečnom turnaji majstrovstiev Európy vo futbale 2024 v Nemecku.

“Kampaňou chceme zasiahnuť čo najväčšie množstvo fanúšikov slovenského futbalu. Okrem vyjadrenia podpory našim hráčom sa stávajú aj členmi Sokol klubu – exkluzívneho členského programu, ktorý je určený pre fanúšikov slovenských futbalových reprezentačných výberov. Program poskytuje svojim členom rôzne výhody spojené s členstvom v klube, ktoré nie sú prístupné pre nečlenov klubu. Registrovať sa môžu na webovej stránke sokolklub.sk,” hovorí Vladimír Janček, riaditeľ marketingu a PR SFZ.

Ambíciu prihovoriť sa slovenskej verejnosti a futbalovým priaznivcom prezentuje rad kreatívnych projektov z dielne spoločnosti Mannschaft, ktorá vyústila do podoby exkluzívneho videa v spojitosti s oznámením záverečnej nominácie Slovenska na EURO 2024, ktorý ste mohli vidieť včera na nominačnej tlačovej konferencii v Bad Erlachu. Spot sa natáčal na bratislavskom letisku v produkcii Hitchhiker films, réžie sa chopil Martin Marček a za kamerou stál Martin Chlpík.

Súčasťou kampane a výzvy smerom k fanúšikom je aj séria originálnych podpisových kariet Slovenských sokolov s vlajkami, so zobrazením ich rodných miest, ktoré oficiálne predstavili a podpisovali v rámci dnešnej autogramiády v OC Tehelko pred odchodom do Nemecka. Na záverečnom turnaji EURO 2024 sa predstavia Slováci v rámci základnej skupiny postupne vo Frankfurte nad Mohanom (17.6. 2024 proti Belgicku), v Düsseldorfe (21.6.2024 proti Ukrajine) a opäť vo Frankfurte nad Mohanom (26.6.2024 proti Rumunsku).

Podpisové karty nadväzujú na kreatívu tímu Mannschaft, motív kampane je tiež zobrazený na bulletine Slovenských sokolov, ktorý je vydaný špeciálne k turnaju EURO 2024 a fanúšikovia si ho môžu zakúpiť vo fanshope SFZ. 

www.fanshop.sk

“Sme radi, že sme dostali príležitosť a dôveru pracovať práve pre Slovenský futbalový zväz. Na klientskej strane sme sa stretli s veľmi príjemnými a fajn ľuďmi. To isté platí aj pre hráčov, ktorí sa podieľali na kampani. Žiadne maniere, ale ochota spolupracovať a čistý profesionalizmus, ” hovorí Creative director Mannschaft a futbalový fanúšik, Matúš Kvas

Výsledkom všetkých aktivít je sčítanie fanúšikov na Slovensku, ich prepojenie (nielen) počas futbalového sviatku v podobe účasti nášho národného tímu na ME v Nemecku a komunikačný signál hráčov smerom k fanúšikom, aby ich prišli podporiť do dejiska turnaja, do fanzón, aby im posielali pozitívnu energiu zo všetkých kútov Slovenska a aby sme spolu vytvorili jednu veľkú futbalovú rodinu.

Priatelia, vychutnajme si spoločne blížiaci sa sviatok futbalu, nadviažte na našich hráčov a aj vy nám dajte vedieť z ktorého kúta Slovenska fandíte. Staňte sa členom nového Sokol klubu (sokolklub.sk) a našej veľkej futbalovej rodiny.

Vizitka kampane

Agentúra: Mannschaft
Kreatívny riaditeľ: Matúš Kvas, Adam Marčan
Copywriter: Adam Jánoš
Art Director: Michal Juráni
Account manager: Patrik Gonos
Fotograf: Andrej Galica
Data agentúra: Voxwise

Autogramiáda slovenskej futbalovej reprzentácie pred odchodom na Euro 2024 v OC Tehelko v Bratislave (8.6.2024).
Autogramiáda slovenskej futbalovej reprzentácie pred odchodom na Euro 2024 v OC Tehelko v Bratislave (8.6.2024). (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: