Petrovič pred Francúzskom: "Každý zápas je jedinečný"

Oliver Lányi Lányi|22. júl 2016 o 02:00

SENEC (SFZ/OLIVER LÁNYI) - Slovenské reprezentantky do 19 rokov čaká v piatok druhé vystúpenie na ME, tentoraz si zmerajú sily s Francúzskami.

Prvý zápas na šampionáte Slovenkám nevyšiel, herne ani výsledkovo – 0:6 s Holandsko... Tréner Branislav Petrovič však verí, že jeho tím už zaplatil nováčikovskú daň a že v ďalšom priebehu turnaja sa jeho hráčkam bude dariť viac.

Dievčatá sú podľa trénera na zápas pripravené a po prehre dostatočne odreagované:"Snažili sme sa, aby baby prišli na iné myšlienky, nech nemyslia na prehru. Boli sa zabaviť na vodných bicykloch. Nálada v tíme vyzerá dobre."

Uvidíme zmeny v základnej zostave? "Pravdepodobne áno. Všetko závisí od zdravotného stavu niektorých hráčok, podľa toho sa rozhodnem." Branislav Petrovičsa vyjadril aj ku zdravotnému stavu kapitánky Michaely Moťovskej, ktorá odohrala takmer celý zápas proti Holandskom s bolestivou grimasou, počas neho totiž utrpela zranenie ruky. "Podrobila sa röntgenovému vyšetreniu, našťastie ruku nemá prasknutú ani zlomenú, ale len pomliaždenú. Vo štvrtok trénovala, cíti sa lepšie."

Nielen Slovensku úvod do šampionátu nevyšiel, Francúzsko, ktoré je jedným z najväčších favoritov na celkové víťazstvo, podľahlo Nórsku 0:1. Sebavedomie hráčok trénera Gillesa Eyquema tak môže byť o poznanie menšie. Cítia Slovenky väčšiu šancu uspieť? "V šatni padla vtipná poznámka - ako by sa Francúzsky cítili, ak by mali po dvoch zápasoch 0 bodov?" poznamenal tréner a dodal: "Každý zápas je na tomto turnaji ťažký a taktiež jedinečný.Verím, že podáme lepší výkon a podarí sa nám dosiahnuť lepší výsledok."

Druhý zápas Slovenska v A-skupine je na programe v piatok o 19:00 v Senci.

PIATKOVÝ PROGRAM

18:00 Holandsko – Nórsko (Zl. Moravce)
18:00 Španielsko – Rakúsko (Myjava)
18:00 Nemecko – Švajčiarsko (Senica)
19:00 Slovensko – Francúzsko (Senec)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: