Správy

MUŽI A – Marcový zraz: Zreľák prišiel zranený, nahradí ho Boženík

Peter Šurin|20. mar 2022 o 17:30
Reprezentačný tréner Štefan Tarkovič vie, čo očakáva od dvojzápasu s Nórskom a Fínskom v prvom asociačnom termíne roku 2022.
Reprezentačný tréner Štefan Tarkovič vie, čo očakáva od dvojzápasu s Nórskom a Fínskom v prvom asociačnom termíne roku 2022. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

ŠAMORÍN (SFZ) – Úvodný asociačný termín pre mužské áčko v roku 2022 je tu – v nedeľu sa zišli prví hráči z nominácie na marcový medzištátny dvojzápas s Nórskom (hrá sa 25. 3. v Osle o 18:00) a s Fínskom (29. 3. v Murcii o 18:00). Podľa stanovenej logistiky, vzhľadom na klubové povinnosti, sa v nedeľnej várke hlásilo trénerovi desať hráčov, na pondelkovom tréningu by už mal mať k dispozícii všetkých nominovaných.

ZREĽÁK PRIŠIEL A - ROZLÚČIL SA.  „Po konzultácii s našimi lekármi sme zvážili, že nie je v takom stave, aby mohol absolvovať tento zraz. Rozhodli sme sa preto povolať Boženíka,“ povedal vo svojej úvodnej reči Štefan Tarkovič (viac vo videu).

SILNÍ SÚPERI. „Čaká nás dobrá konfrontácia, vari nemusím hovoriť o jednotlivých individualitách, všetci ich poznáme. Sú to hráči zo špičkových ligových súťaží. Budeme sa pozerať primárne na seba, aby sme si skúsili, čo chceme. Plánujem dať priestor viacerým novým hráčom,“ zamyslel sa reprezentačný tréner (ako plánuje obsadiť stred poľa, pozrite si vo videu. Rovnako tak trénerová odpoveď, kto bude pri absencii Hamšíka a Kucku kapitánom tímu).

VIAC KVALITY. Tréner v debate potvrdil, že sa v úvahách venoval aj možnosti hrať vzadu s troma obrancami, ale „budem o tom ešte hovoriť s hráčmi. Na jeseň sme v zlepšenej fáze preferovali nami zabehnutý systém a nechcel by som narušiť to, čo začalo dobre fungovať. Plánujeme prezentovať ešte viac kvality,“ dupľoval očakávania v dvoch najbližších medzištátnych stretnutiach. 

ZA HRÁČSKU ŠATŇU MARTIN DÚBRAVKA: Som momentálne najstarší...


Hráčsku kabínu pri zraze zastupovalo trio Dúbravka – Lobotka – Almási. Mnohé otázky v debatách s nimi smerovali k ich klubovým životom a prezentáciám, každý jeden ukázal schopnosť zdatne narábať aj jazykom pri odpovediach.

Brankár Martin Dúbravka neskrýval, že ho prekvapil faktor veku pri tejto nominácii. „V 33 rokoch som nielen najstarším medzi triom brankárov, ale spomedzi všetkých nominovaných hráčov,“ pobavil poslucháčov úprimnosťou. K opätovnému povolaniu Domnika Holeca, ktorý tentoraz nahradil Dušana Kuciaka, sa vyjadril jasne: „Poznáme sa dobre, máme dobrý vzťah, určite ho privítam.“

Ladislav Almási je na svojom treťom zraze, už sa začína cítiť ako stabilná súčasť tímu. Ešte keby prišiel ten gól v reprezentačnom drese, veď za ostravský Baník ich v českej lige nastrieľal už 13. „Najdôležitejšie je zdravie a verím, že góly budú padať naďalej. Ak by som povedal, že nepremýšľam nad korunou kráľa strelcov, nehovoril by som pravdu, ale áno, chcem strieľať góly aj za národný tím.“ Pochválil fanúšikov Baníka a priznal potechu z toho, ako sa udomácnil v reprezentácii: „Užívam si to tu a chcem dať gól aj za Slovensko.“

NOMINÁCIA

BRANKÁRI: Martin Dúbravka (Newcastle United) , Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Holec (AC Sparta Praha)
OBRANCOVIA: Martin Koscelník
 (FC Slovan Liberec), Boris Sekulič (Chicago Fire FC), Martin Valjent (RCD Mallorca), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (FC Inter Miláno), Dávid Hancko (AC Sparta Praha), Jakub Holúbek (GKS Piast Gliwice), Vernon De Marco (ŠK Slovan Bratislava)
STREDOPOLIARI: Patrik Hrošovský (K.R.C. Genk), Stanislav Lobotka (SSC Neapol)
Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Christián Herc (Grashopper Club Zürich), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Albert Rusnák (FC Seattle Sounders), Tomáš Suslov (FC Groningen)
ÚTOČNÍCI: Ivan Schranz
 (SK Slávia Praha), Lukáš Haraslín (AC Sparta Praha), Martin Regáli (MFK Ružomberok), Ladislav Almási (FC Baník Ostrava), Dávid Strelec (Spezia Calcio), Róbert Boženík (Fortuna Düssledorf)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: