MONACObet liga

MONACObet liga - Spoznáme po víkende aj druhého zostupujúceho?

V minulom kole sa spečatil osud Spišiakov a po víkende môže padnúť zostupová definitíva aj v prípade Dolného Kubína.
V minulom kole sa spečatil osud Spišiakov a po víkende môže padnúť zostupová definitíva aj v prípade Dolného Kubína. (Zdroj: Facebook MFK Dynamo Dolný Kubín)
26. apr 2024 o 17:58
V minulom kole sa spečatil osud Spišiakov a po víkende môže padnúť zostupová definitíva aj v prípade Dolného Kubína.
V minulom kole sa spečatil osud Spišiakov a po víkende môže padnúť zostupová definitíva aj v prípade Dolného Kubína. (Zdroj: Facebook MFK Dynamo Dolný Kubín)

BRATISLAVA (SFZ) - Vďaka vsunutému stredajšiemu kolu pokračuje MONACObet liga v rýchlom tempe a počas víkendu sú na programe stretnutia už 27. kola.

Vedúce dva tímy nastúpia v rovnaký deň a v rovnakom čase na domácej pôde. Pravda, Komárno na trávniku v Šali, kde ma prechodný domov. Líder hostí Púchov a Považania prídu s aktuálne lepšou formou. Kým Komárno má z posledných troch kôl bilanciu 1-1-1, jeho súper je na tom oveľa lepšie 3-0-0. Najmä stredajší triumf nad Prešovom mal veľký ohlas. Hlavný ašpirant na priamy postup to však na Púchovčanov vie. Z posledných piatich vzájomných zápasov vyhral štyri a raz remizoval.

Prešovčania hostia Trebišov a na prvý pohľad by to mala byť podobne jasná záležitosť ako v predchádzajúcom domácom vystúpení proti Považskej Bystrici (4:1). Navyše, Šarišania vyhrali posledných sedem vzájomných zápasov so Slavojom. Či už išlo o majstrovské zápasy alebo prípravu. Znova však musíme pripomenúť jarné, trochu „pomýlené” prebudenie sa Trebišova - doma 1 získaný bod, vonku 10!

V súboji dvoch posledných tímov tabuľky MONACObet ligy sa väčšie šance dávajú domácim Spišiakom, ktorí posledné dva zápasy na vlastnom štadióne vyhrali a v prípade tretieho triumfu by sa priblížili len na rozdiel štyroch bodov k svojmu súperovi. Do konca súťaže by tak mohli zabojovať, aby do III. ligy nezostupovali z posledného miesta. Mimochodom, Spišiaci neinkasovali doma už v troch zápasoch, celkove 307 minút.

Sobotňajší program uzavrie duel Pohronie - Šamorín a diváci by mali vidieť pomerne dosť gólov. Po zostupe Pohronia z najvyššej súťaže sa oba tímy stretnú po štvrtýkrát, pričom v predchádzajúcich troch vzájomných dueloch padlo dovedna 16 gólov, čo dáva priemer 5,33 gólu na zápas.

V nedeľňajšom programe MONACObet ligy sa obe rezervy predstavia doma. Slovanistické béčko má na jar nastavený jasný mód - doma z piatich zápasov stratilo iba dva body za bezgólovú remízu s Prešovom, vonku nezískalo ani bod. Z tohto pohľadu by teda na jeho konto malo pribudnúť ďalšie víťazstve. Navyše, ak Myjavčania z posledných desiatich zápasov vonku získali iba štyri body za remízy.

Žilinské béčko hostí Považskú Bystricu a aj v tomto prípade by mali tri body zostať doma. Vo vzájomných stretnutiach týchto tímov totiž vyhrávajú iba domáce mužstvá.

Humenčania sa cestujú po druhýkrát v rade vonku. V stredu remizovali v Dolnom Kubíne 0:0 a tentoraz sa predstavia v Malženiciach, ktoré práve s Dolným Kubínom bojujú o vyhnutie sa zostupu. Matematika je jasná, ak Malženice a Spišská Nová Ves zvíťazia, spoznáme aj druhého zostupujúceho.

Prešovčania síce majú stále teoretickú šancu na 1. miesto v MONACObet lige, keďže ich strata je 5-bodová a hrá sa o 12 bodov, no na druhej strane sa musia mať oveľa viac na pozore pod sebou. Pred treťou Peržalkou totiž majú iba dvojbodový náskok a pokojne tak môžu prísť aj o barážovú pozíciu. Bratislavčania nastúpia v Žiline proti Liptovskému Mikulášu v úplne poslednom zápase kola, keď už budú vedieť, ako hrali ich rivali. Liptáci začali jar celkom sympaticky, no dostali sa do útlmu. Hoci hrajú celú jar doma, aktuálne ťahajú šnúru troch prehier. A pokojne môže narásť o ďalšiu. Aktuálna forma totiž hovorí jasne pre Petržalku, ktorá je v laufe a vyhrala posledných šesť stretnutí.

PROGRAM 27. KOLA

SOBOTA

16.30: Komárno - Púchov

16.30: Prešov - Trebišov (TV JOJ Šport)

16.30: Spišská Nová Ves - Dolný Kubín

18.00: Pohronie - Šamorín

NEDEĽA

10.30: Slovan B - Myjava

10.30: Žilina B - Považská Bystrica

10.30: Malženice - Humenné (TV JOJ Šport)

14.00: Liptovský Mikuláš - Petržalka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: