Správy

Kozák o Švajčiarsku a Islande: "Tešíme sa"

Viktoria Joríkova|9. nov 2015 o 01:00

SENEC (TASR) - Z tlačovej besedy reprezentačného trénera pred novembrovými priateľskými zápasmi

SENEC (TASR) - Z tlačovej besedy reprezentačného trénera pred novembrovými priateľskými zápasmi

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal na pondelňajšom zraze v Senci 22 z celkového počtu 24 nominovaných hráčov, ktorých čaká prípravný dvojzápas so Švajčiarskom (piatok 13. novembra o 20.45 h v Trnave) a s Islandom (utorok 17. novembra o 20.45 h v Žiline). Z pôvodného kádra mu vypadol útočník Róbert Vittek z bratislavského Slovana. Najlepší strelec v histórii národného tímu sa zranil v sobotňajšom ligovom zápase so Senicou (2:1), keď už v 18. minúte musel striedať.

Slovensko prípravnými zápasmi so Švajčiarskom a Islandom otvára po postupe na EURO 2016 do Francúzska novú kapitolu, ktorej leitmotívom bude čo najlepšie sa pripraviť na finálový turnaj. "Som rád, že v domácom prostredí privítame v priebehu štyroch dní mužstvá, ktoré tiež postúpili na ME do Francúzska. Čakajú nás dva kvalitné zápasy, na ktoré sa teším. Verím, že bude v Trnave aj v Žiline dobrá športová atmosféra. My sa na oba zápasy dobre pripravíme. Obaja naši najbližší súperi disponujú kvalitou. Švajčiari majú širší káder, Islanďania zasa 14 naozaj výborných hráčov, ktorí sú zohratí a hrajú tímovo, oduševnene. Sú to prípravné zápasy, ale pristúpime k nim s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Budem od hráčov žiadať maximálnu koncentráciu a výkon," povedal na zraze tréner Kozák, ktorý sa vyjadril aj na margo Vittekovej absencie: "Nominovali sme 24 hráčov, z kádra vypadol akurát Robo Vittek, ktorý nie je k dispozícii. Menšie problémy hlásil Viktor Pečovský, ktorý ani nehral v poslednom zápase s Ružomberkom. Uvidíme, ako sa jeho zdravotný stav zlepší. Ostatní hráči sú v poriadku, čakáme ešte na prílet Martina Škrtela."

Kozák s nomináciou neexperimentoval, siahol po osvedčených menách, ktoré vybojovali postup na šampionát: "Nie je čas a priestor na to, aby vyskočil niekto zo slovenskej ligy, prípadne zo zahraničia, aby niekto kvalitou tlačil na súčasných reprezentantov. Bol by som však rád, keby niekto vyskočil. Zápasov je však málo na skúšanie, v marci chceme hrať tiež dva prípravné zápasy a potom môžeme odohrať oficiálny zápas až po 30. máji, čo je tesne pred ostrým štartom ME. Chceme, aby sa chlapci dovtedy spolu čo najviac zohrali."

Duel v Trnave povedie hlavný rozhodca Čech Miroslav Zelinka, asistovať mu budú krajania Ondřej Pelikán a Jan Paták. Náhradným arbitrom bude Zbyněk Proske. Zápas v Žiline rozhoduje Poliak Pawel Raczkowski za pomoci krajanov Konrada Sapelu a Michala Obukowicza. Náhradným rozhodcom bude Slovák Ivan Kružliak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: