Správy

Kozák bol spokojný

Viktoria Joríkova|14. nov 2015 o 01:00

TRNAVA (SFZ/PETER ŠURIN) – Na pozápasovej tlačovej konferencii neskrýval tréner Ján Kozák spokojnosť: ”Veľmi kvalitné stretnutie, som spokojný.”

TRNAVA (SFZ/PETER ŠURIN) – Na pozápasovej tlačovej konferencii neskrýval tréner Ján Kozák spokojnosť: ”Veľmi kvalitné stretnutie, som spokojný.”

”Asi takto som si predstavoval prvý zápas na novom trnavskom štadióne – plné tribúny, výborná atmosféra, pekné akcie, góly, aj emócie, napokon naše víťazstvo,”zhrnul priebeh stretnutia v City Aréne.

K jednotlivcom sa vyjadrovať nechcel, ale na priame otázky k výkonu Hamšíka a Hrošovského reagoval: ”V mužstve sme mali veľa dobrých výkonov, hráči predviedli veľa pekných akcií, ale áno, Marek Hamšík hral naozaj veľmi dobre. A Hrošovský? Talent, chlapec miluje futbal, dáva mu všetko, má obrovský potenciál, je to hráč pre budúcnosť a je dobré, že slovenský futbal takéto typy má."

Ocenil samozrejme aj dvojgólového Michala Ďuriša. ”V Plzni má fazónu, rozprávali sme sa už pred zápasom a spolu sme došli k presevedčeniu, že je čas, aby mu to začalo sypať aj v národním tíme. Lebo čo má prísť, príde... Tie góly v reprezentácii potreboval, teraz ich dal.”

Po jednogólovom víťazstve v zápae s piatimi gólmi boli logicky úseky, kedy sa mu naša hra páčila a kedy videl chyby. ”Prvých 20 minút bolo obojstranne opatrných, potom však nasledoval náš parádny úsek. Po pressingu sme z bloku vyrážali do útoku, umne kombinovali, dávali góly. Viedli sme 3:0 a došlo k strate koncentrácie. Mužstvo majúce takýto náskok nesmie pripustiť dramatizáciu zápasu, musí ho doviesť s kontrolou priebehu v pokoji do konca. Inkasovali sme dvakrát a logicky sa dostavila nervozita, v súperových hráčoch bolo dosť balkánského naturelu, to sa prejavilo.”

Už v utorok čaká posledný tohtoročný súper, v Žiline Island. „Šancu dostanú ďalší hráči, tí, ktorí nehrali alebo v Trnave hrali menej. Mám predstavu o zostave, chcem zložiť také mužstvo, aby ponúklo našim ľuďom opäť dobrý futbal a verím, že aj dobrý výsledok.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: