Správy

INTERNACIONÁLI SR a KLK – V štvrtom tohtoročnom zápase zatiaľ najvyššie víťazstvo

Róbert Semeník v drese Internacionálov SR a KLK v zápase proti Cypru (1.6.2024, Piešťany).
Róbert Semeník v drese Internacionálov SR a KLK v zápase proti Cypru (1.6.2024, Piešťany). (Zdroj: Denník Šport, Autor: Jano Koller)
2. jún 2024 o 15:38
Róbert Semeník v drese Internacionálov SR a KLK v zápase proti Cypru (1.6.2024, Piešťany).
Róbert Semeník v drese Internacionálov SR a KLK v zápase proti Cypru (1.6.2024, Piešťany). (Zdroj: Denník Šport, Autor: Jano Koller)

PIEŠŤANY (SFZ) – Kúpeľné mesto momentálne zažíva veľké futbalové osvieženie. Áčko PFK Piešťany postúpilo do IV. ligy, detváky zo ZŠ Brezová zas v stredu uspeli na celoslovenskom finále McDonald´s Cupu. Sobota na piešťanskom futbalovom štadióne patrila opäť futbalu. Účastníci medzinárodného turnaja v mládežníckych kategóriách sa ukázali v zápasoch miniturnaja a dramatický bola aj súťaž v penaltách. Vrcholom dňa bol zápas výberu Internacionálov Slovenskej republiky a Klubu ligových kanonierov (KLK) proti výberu z Cypru. 

INTERNACIONÁLI SR A KLK - FC VETERANS CYPRUS 6:1 (3:0)

Góly: 3., 46. Janočko, 28. Jakubko, 33., 42. Ivana, 38. Breška – 56. Tavrou

Internacionáli SR a KLK: Lipčák - Pecko, Varga, Laurinc – Breška, Šimon, Janočko, Ivana – Semeník, Jakubko, Kožlej. Striedali D. Borbély, Penksa, Hološko, Medveď, nehrali Maixner, Had a Kinder. Tréneri: Ladislav Petráš, Dušan Galis, asistent: Ladislav Molnár. 

V súťaži penált stál proti detským strelcov z Českých Budějovic, českého Rudolfova, Luhačovíc, Piešťan, Prahy a srbského Báčskeho Petrovca bývalý výborný brankár Stanislav Fišan. Hralo sa vyraďovacím spôsobom, na konci sa tešili Luhačovice a ich radoch najlepší strelec Dávid Bartoš

Predzápas pred stretnutím dňa obstarali „old boys“ Piešťan a Spartaka Trnava. Hoci sa zdalo, že Trnavčania vyhrajú, domáci vyrovnali a zápas skončil remízou 3:3. Góly Piešťan dali Peter Uváčik, Pavol Majerský a po penalte Andrej Koprna, za Trnavčanov Jozef Kováč, Vladimír Kožuch a Kamil Kopúnek. Nasledovala autogramiáda, pri ktorej si na svoje prišli hlavne detskí záujemcovia zo zúčastnených oddielov. Podpisy majstrov Európy z roku 1976 Dušana Galisa a Ladislava Jurkemika, ale i strelca gólu do siete Brazílie na MS 1970 Ladislava Petráša potešili ich aj starších, množstvo vyzbieraných autogramov všetkých. 

Vrcholom sobotňajšieho programu bol zápas Internacionálov SR a KLK a FC Veterans Cyprus. Odohrával sa aj pred očami veľvyslanca Cyperskej republiky na Slovensku Jeho Excelencie Michaela Karagiorgisa. Hoci Cyperčania prišli so solídnym výberom, v ktorom boli bývalí ligisti a aj reprezentanti, slovenskí internacionáli mali zápas od začiatku pod kontrolou. Už v 3. minúte sa presadil Vladimír Janočko, ďalší gól pridal na konci prvej polhodiny Martin Jakubko. Milan Ivana, ktorý má stále efektnú rýchlosť pridal ďalší gól na 3:0. Sivé mraky nad piešťanským futbalovým štadiónom neveštili nič dobrého a keď začalo práve počas zápasu internacionálov liať, tak už poriadne. „Bolo dobré, že bez dažďa sa odohrali detské zápasy a aktivity grassroots,“ povedal riaditeľ KLK Tomáš Medveď. Cyperčania ukazovali, že majú radi loptu, pôsobili ako technické mužstvo, ale platilo to len po šestnástku bránky, v ktorej stál celý zápas Martin Lipčák.

Výber Internacionálov SR a KLK bol efektívnejší, čo po prestávke zápasu, ktorý sa hral 2 x 35 minút, dokumentovali ďalšími presnými strelami. Vôbec prvého gólu v drese internacionálov sa dočkal aktívny Mário Breška, ďalšie pridali strelci z prvého polčasu Vladimír Janočko a Milan Ivana. Čestný úspech hostí užý za stavu 0:6 zaznamenal Pantelis Tavrou. „Bolo to perfektné. Napriek výsledku sme si užili zápas i nádherné Piešťany,“ povedal 53-ročný brankár Nikos Panagiotou, klubová legenda Anorthosisu Famagusta, za ktorý nastupoval v rokoch 1987 – 2004.V jeho drese chytal 74-násobný reprezentant Cypru aj proti Slovanu v 2. predkole Ligy majstrov v lete 1999, keď belasí s cyperským majstrom po prehre 1:2 vonku a remíze 1:1 doma. Jediným negatívom z pohľadu Cyperčanov tak bolo zranenie Savvasa Parmakkisa, ktorý zápas nedohral a po ňom mu pri chôdzi museli pomáhať spoluhráči. 

Výber Internacionálov SR a KLK vyhral aj štvrtý tohtoročný zápas. V Španielsku proti Fuengirole sa jeho hráči zapotili najviac. Proti veteránskemu šampiónovi Španielska vyhral 3:2 po góloch Filipa Hološka, Tomáša Medveďa a Róberta Semeníka. V Brezne proti domácemu výberu Internacionál Brezno uspel 5:3, keď skórovali Jaroslav Timko, Martin Jakubko, Róbert Semeník, Tomáš Medveď a Miroslav Karhan. V srbskej Kovačici v krajanskom prostredí vyhrali 4:3, keď dal dva góly Róbert Semeník, po jednom Július Šimon a Tomáš Medveď

Najbližšie čaká na Internacionálov SR a KLK v sobotu 15. júna zápas v Rimavskej Sobote a potom 5. júla sa na nich môžu tešiť v Ruskej Novej Vsi. 

Martin Jakubko v drese Internacionálov SR a KLK strieľa gól do bránky Cyperčanov (1.6.2024, Piešťany).
Martin Jakubko v drese Internacionálov SR a KLK strieľa gól do bránky Cyperčanov (1.6.2024, Piešťany). (Zdroj: Denník Šport, Autor: Jano Koller)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: