DEMIŠPORT LIGA

I. LIGA ŽIEN – Šláger pre belasé, majstrovského žolíka majú Myjavčanky

Branislav Sarňák|16. máj 2022 o 10:50
Myjavčanky prehrali na Slovane 1:2.
Myjavčanky prehrali na Slovane 1:2. (Zdroj: Facebook Spartak Myjava ŽENY- oficiálna stránka, Autor: Spartak Myjava ŽENY- oficiálna stránka)

BRATISLAVA (SFZ) – Slovanistky v 8. kole nadstavby síce zdolali Myjavu 2:1, ale majstrovské tromfy majú v rukách naďalej kopaničiarky. Prekvapenie sa zrodilo v Nových Zámkoch, ktoré zdolali Žilinčanky 2:0. Z posledného miesta sa odlepili hráčky Trenčína, ktoré pod seba poslali Nitru.

Slovanistky sa síce vďaka nedeľnej výhre 2:1 bodovo dotiahli na Myjavu, majú zhodne po 31 bodov, ale majstrovská výhoda vďaka gólu Neveďalovej z 86. minúty je na strane bielo-čiernych. Myjavčanky majú momentálne zápas k dobru, keď ich v stredu čaká dohrávka proti Novým Zámkom, v poslednom 10. kole nadstavby majú však voľno.

„Celý zápas nám to tam nepadalo, trápili sme sa v koncovke, vytvorili sme si zväčša pološance, keď sme trafili stred bránky, alebo ju prekopli. Gól teší, hoci by som bola radšej, keby výsledok bol pre nás bodový,“ povedala po zápase kapitánka, trénerka Myjavy a autorka gólu na 1:2 Iveta Neveďalová, ktorá zároveň aj zhodnotila zápas: „Nebol pre nás optimálny, ťažko sa nám hralo. Hoci sme to nechceli, ale pripustili sme si na seba tlak a to najmä po prvom inkasovanom góle. Vstup do polčasov sme mali dobrý, ale druhá polovica prvého polčasu, keď sme dostali dva góly, nás zaskočila. Nevedeli sme sa chytiť, súper bol vtedy lepší. Som však rada, že sme zabojovali. Kalkulovať sme nechceli, ale výsledok 1:2 je v náš prospech, máme to vo vlastných rukách, musíme zvládnuť dva zápasy, poriadne sa na ne nachystať a hrať svoju hru.“

Futbalistky Myjavy nastúpia do konca ročníka ešte proti Novým Zámkom a Žiline. „Už v stredu privítame v dohrávke Nové Zámky, proti ktorým musíme potvrdiť úlohu favorita. Nebude to jednoduché, v tejto nadstavbe môže každý každého prekvapiť a je jedno proti komu hráte. Musíme sa pripraviť na sto percent a cez víkend nám pôjde v Žiline o všetko. Aj Slovan to bude mať v posledných kolách ťažké, v Ružomberku sa nehrá ľahko a potom ho čaká doma Žilina, je to otvorené a sama som zvedavá, ako to dopadne,“ zakončila Neveďalová.

Slovanistky sa tešili z gólov v 38. min, keď loptu do bránky dotlačila Surová a v 45. min, keď skórovala Botková. „Myjava začala dobre, my sme sa následne dostali do zápasu, dali dva pekné góly. V druhom polčase sme chceli hrať viac pokojne, držať loptu, čo sa nám nedarilo a Myjavčanky sa dostali do niekoľkých nebezpečných situácií a v 86. minúte dali krásny gól,“ konštatoval tréner Slovana Pavol Šiška.

Na šlágri kola bolo 250 fanúšikov. „Som veľmi spokojný s tým, že si našli diváci cestu na štadión a prišli v hojnom počte. Chcem sa im poďakovať za podporu a zároveň ich pozývam na posledné kolo so Žilinou, mali by sme hrať na Tehelnom poli. Čo je veľké lákadlo,“ prezradil Šiška. „Čakajú nás ešte dve kolá. Musíme sa dobre nachystať, najskôr ideme do Ružomberka a potom hráme doma so Žilinou.“

V súťažnom poriadku, konkrétne v článku 18, sa píše, že ak majú družstvá rovnaký počet bodov, o víťazovi rozhoduje:

-       vyšší počet bodov zo vzájomných stretnutí – (Slovan a aj Myjava vyhrali po dva vzájomné zápasy – čiže obe družstvá získali v sezóne vo vzájomných stretnutiach šesť bodov) 

-       gólový rozdiel zo vzájomných stretnutí (slovanistky a aj Myjavčanky dali vo vzájomných dueloch štyri góly)

-       vyšší počet gólov strelených na ihrisku súpera vo vzájomných stretnutiach (Myjavčanky strelili na ihrisku belasých jeden gól, slovanistky na ihrisku Myjavy neskórovali) – čiže toto kritérium môže rozhodnúť, kto zdvihne po poslednom kole majstrovský pohár.

Žilinčanky v nedeľu nestačili na futbalistky Nových Zámkov, ktorým podľahli 0:2. O tri body pre Union rozhodli v 2. polčase Pálová a Andrušková.

MFK Ružomberok mal voľno.

Výsledky 8. kola nadstavbovej časti o titul

Tabuľka nadstavbovej časti o titul

V skupine o udržanie sa hostili hráčky FC Nitra futbalistky Petržalky. Domáce sa ujali vedenia 1:0, hostky však otočili stav a tešili sa z výhry 3:1. 

V dueli Trnavy s Trenčínom sa body po remíze 2:2 delili.

MFK Dukla Banská Bystrica mal voľno.

Výsledky 8. kola nadstavbovej časti o udržanie sa

Tabuľka nadstavbovej časti o udržanie sa

Program 9. kola nadstavbovej časti o titul

Program 9. kola nadstavbovej časti o udržanie sa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: