MONACObet liga

II. LIGA – Legnani z Myjavy do Prešova, Kvocera posilní MŠK Púchov

Artur Legnani (vpravo) mení dres, prestupuje z myjavského Spartaka do 1. FC Tatran Prešov.
Artur Legnani (vpravo) mení dres, prestupuje z myjavského Spartaka do 1. FC Tatran Prešov.
Filip Ondris|19. jan 2024 o 08:55
Artur Legnani (vpravo) mení dres, prestupuje z myjavského Spartaka do 1. FC Tatran Prešov.
Artur Legnani (vpravo) mení dres, prestupuje z myjavského Spartaka do 1. FC Tatran Prešov. (Zdroj: FB Spartak Myjava)

BRATISLAVA (SFZ) – Aktuálny stav v kádroch tímov na 5.-8. mieste druholigovej tabuľky.

MŠK Žilina “B“

Žilinské “béčko“ sa v príprave stretne proti tímom z Česka, Poľska i Maďarska. Konkrétne na šošonov čakajú Diósgyőr, Wisla Krakov II, Sigma Olomouc “B“, Baník Ostrava “B“, Górnik Zabrze II a FK Třinec.

S klubom sa rozlúčili Marián Tandara, Filip Mráz (obom skončili zmluvy) a Vincent Chyla (prestup do Podbrezovej). Výmena medzi “A“ a “B“ tímom zasiahla Timoteja Hranicu Martina Gomolu. Tréner Vladimír Veselý sa v rozhovore pre mskzilina.sk vyjadril, že momentálne je na skúške v klube trojica legionárov. Prvým je stopér/defenzívny záložník Adama Drame z Afriky a ďalšími sú útočníci Martin Ramirez z Čile a Ukrajinec Dmytro Zhylinskyi zo Sniny.

MŠK Púchov

Púchovčania oznámili prvú zimnú posilu už 2. januára. Bol ňou člen slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov a odchovanec klubu, Matej Obšivan. Tento hráč zároveň podpísal aj svoju prvú hráčsku zmluvu. Obšivana napodobnil aj 17-ročný Timotej Vavrík, ktorý sa tak stal plnohodnotnou súčasťou “A“ tímu Púchova. Do klubu ďalej prišli Šimon Mičuda (kmeňový hráč AS Trenčín), Milan Kvocera z Vionu Zlaté Moravce a na skúške je Tobias Čongrády z MFK Považská Bystrica. Najväčším zásahom do klubu je však s určitosťou odchod aktuálne najlepšieho strelca celej 2.ligy, Lukáša Letenaya, ktorý posilnil český Slovan Liberec.

Hráči MŠK už absolvovali aj prvý prípravný zápas so Spartakom Myjava, ktorý zvládli pomerom 2:1 vďaka gólom Štraucha a Čongrádyho. Ďalej sa v príprave zverenci trénera Mariána Zimena postavia proti Kroměřížu, Kvášovu, Skalici, Galante, Brnu, Zlínsku a Častkovciam.

Snímka z prípravného zápasu MŠK Púchov - Spartak Myjava.
Snímka z prípravného zápasu MŠK Púchov - Spartak Myjava. (Zdroj: FB MŠK Púchov)

Spartak Myjava

Kopaničiari majú na pláne päť prípravných duelov. Postupne proti Púchovu (1:2), Malackám, SK Líšeň, Lehote pod Vtáčnikom a Vyškovu. Medzi týmito zápasmi majú myjavčania ešte naplánované sústredenie v Turecku, kde sa predpokladá, že taktiež odohrajú pár zápasov.

Myjavský tím prechádza výraznými zmenami, čo sa týka zloženia a štruktúry mužstva. Pribudli dve nové mená. Ofenzívny hráč z Dynama Kyjev Oleg Vlasov a tiež ofenzívny stredopoliar zo Šamorína, David Kudláč. Obaja sú na kopaniciach na dvojtýždňovej skúške. Okrem nich sa do prípravy kopaničiarov zapojili navrátilci z hosťovaní. Konkrétne Dominik Martišiak (Častkovce) a Tomáš Šimek (Nové Mesto nad Váhom). Naopak, tím opúšťajú Samuel Benovič, Róbert Štefánek, Martin Svatík, Ondřej Hapal a Jakub Tancík. Do Zlatých Moraviec sa rozhodol vrátiť Marek Švec a kopačky zavesil na klinec Frederik Bílovský, ktorý odišiel za prácou do zahraničia.

FK Humenné

Mužstvo z východu republiky zatiaľ oznámilo osem naplánovaných prípravných zápasov. Konkrétne s Michalovcami, Sninou, Stropkovom, Bardejovom, Prešovom, Trebišovom, Kisvárdou a Svidníkom.

V klube skončili Miloš Kapur (podpísal zmluvu s Teplicami) a Justen Kranthove (na skúške v Podbrezovej). Trénerovi Ľubošovi Reiterovi sa zatiaľ ako nové tváre ukázali dvaja mladíci z dorastu a dvaja úplne noví hráči. Klub avizuje príchod ďalších šiestich nových mien. Žiadne konkrétne mená však spomenuté neboli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: