MONACObet liga

II. LIGA – KFC v päťbodovom trháku

(Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: Ladislav Kertész)
Branislav Sarňák|18. sep 2023 o 14:16
Hráči Šamorína sa tešia z gólu proti Liptovskému Mikulášu.
Hráči Šamorína sa tešia z gólu proti Liptovskému Mikulášu. (Zdroj: Facebook FC ŠTK 1914 Šamorín, Autor: Ladislav Kertész)

BRATISLAVA (SFZ) – Komárno odskočilo od súperov, každý tím už získal aspoň jeden bod. To sú najdôležitejšie fakty po 8. kole II. ligy.

Líder pelotónu KFC Komárno nezaváhal ani počas uplynulého víkendu a bez straty čo i len jedného bodu kráča doterajším ročníkom II. ligy. Tím z juhu Slovenska naposledy triumfoval v hlavnom meste, keď 3:1 zdolal rezervu belasých„Aj napriek prehre s lídrom súťaže sme podali náš zatiaľ najlepší výkon. Zápas bol úplne vyrovnaný. Myslím si, že rozhodla hráčska skúsenosť na strane Komárna. My sme nezvládli dve štandardné situácie. Mali sme dostatok šancí, aby sme dali viac než jeden gól. V závere sme už hrali vabank, na tomto výkone však chceme stavať. Akurát musíme odstrániť naivné chyby,“ konštatoval pre skslovan.com tréner belasých Vladimír Gála.
Zostrih zápasu TU!

Prvý bod po remíze 2:2 s FC Petržalka získal OFK Malženice. Jeho hráči síce zdolali aj 1. FC Tatran Prešov, ale Komisia pre riadenie II. ligy skontumovala duel v prospech Prešovčanov. Malženičania sú aj naďalej na poslednej priečke.
Zostrih zápasu TU!

Pred nimi sú o jeden bod futbalisti ďalšieho nováčika FK Spišská Nová Ves. Tí si počas víkendu pripísali druhý body, keď remizovali na pôde MŠK Považská Bystrica 1:1. „Považská Bystrica v doterajších kolách ešte neprehrala, takže bod je výborný. Spokojný som s prístupom aj s predvedenou hrou. Súper z úvodného tlaku vyťažil gól zo štandardnej situácie, na ktoré sme tím pripravovali, to trocha mrzí. Ale potom sme sa dostali do hry viac aj my a boli sme odmenení zaslúženým gólom. V druhom polčase mali obe mužstvá šance na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu, no góly už nepadli. Myslím si, že remíza je spravodlivým odzrkadlením toho čo sa dialo na ihrisku,“ zhodnotil pre fksnv.sk lodivod Spišiakov Branislav Ondáš.
Zostrih zápasu TU!

Po 8. kole nastala aj prvá trénerská zmena. Prešov prehral v piatok na ihrisku Myjavy 1:2 a počas víkendu vedenie Tatrana informovalo o konci Petra Hlinku na poste hlavného trénera. „Po vzájomnej dohode a na základe súkromných dôvodov ukončili Peter Hlinka a FC Tatran Prešov spoluprácu,“ informoval Tatran prostredníctvom sociálnych sietí. Nového kouča klub ešte nepredstavil.
Zostrih zápasu TU!

Tretiu prehru za sebou si pripísali hráči FK Pohronie. Počas 8. kola nestačili rezerve Žiliny, podľahli jej 0:2. „Do stretnutia sme vstúpili výborne. Mali sme dosť šancí, ktoré sme mohli premeniť. Každopádne nás teší výsledok, za víťazstvo sme veľmi radi. Postavili sa proti sebe dva mladé kádre, bolo to ťažšie ako inokedy, ale zvládli sme to. Môže za to aj naša obetavosť najmä v obrane, z tohto pohľadu to bol výborný zápas. Chcel by som poďakovať trénerovi za kapitánsku pásku i chalanom, že ma podržali a podporili. Pre mňa ako odchovanca je to neskutočný pocit a navyše víťazná premiéra v pozícii kapitána,“ uviedol pre mskzilina.sk kapitán šošonov Tomáš Jaššo.
Zostrih zápasu TU!

Prvýkrát bez bodov odchádzali z ihriska futbalisti Púchova. Tých ako prvý v sezóne pokoril FK Humenné. Jeho hráči sa tešili na Považí z výhry 1:0 a bodovali už v treťom dueli v rade. 
Zostrih zápasu TU!

Druhý triumf v sezóne zaznamenali Šamorínčania, tí si cez víkend poradili s MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:1„Oproti predošlým kolám na domácej pôde sme predviedli zlepšený výkon, ale urobili sme aj veľa chýb. Danymu (brankár Daniel Veszelinov – pozn.) môžeme ďakovať, že nás podržal a aj žrdiam... Asi štyrikrát ich super nastrelil... Sme radi, že sme dostali iba jeden gól, ale mohlo to skončiť aj na nulu, škoda. Veríme, že sa teraz k nám otočilo šťastie a budeme bodovať aj naďalej,“ povedal pre facebookový účet FC ŠTK 1914 Šamorín obranca tímu Damián Kachút.

Body si po remíze 1:1 podelili Slavoj Trebišov a MFK Dolný Kubín. „Dali sme dva góly a remizovali (úsmev). Škoda vlastenca. Škoda, lebo sme súpera nepúšťali do výraznejších šancí. Paradoxne, v 91. minúte nás po štandardke Trebišova zachránilo brvno. Chalani hrali celý zápas dobre. V druhom polčase sme boli dominantnejší, dostávali sme sa do šancí, boli sme silnejší na lopte. V konečnom dôsledku si myslím, že remíza je zaslúžená,“ vravel pre Facebook MFK Dynamo Dolný Kubín lodivod klubu z Oravy Lukáš Kaplan.
Zostrih zápasu TU!

Program 9. kola

JOJ Šport odvysiela naživo: KFC Komárno - Spartak Myjava a MŠK Žilina B - ŠK Slovan Bratislava B

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: