DEMIŠPORT LIGA

I. LIGA ŽIEN – Prekvapenie v úvode nadstavby, či dve výhry 5:2

(Zdroj: Instagram mfkduklazeny, Autor: mfkduklazeny)
Branislav Sarňák|28. mar 2022 o 09:19
Banskobystričanky sa tešia z víťazstva nad futbalistkami Nitry.
Banskobystričanky sa tešia z víťazstva nad futbalistkami Nitry. (Zdroj: Instagram mfkduklazeny, Autor: mfkduklazeny)

BRATISLAVA (SFZ) – Tento víkend bolo na programe úvodné kolo nadstavbovej časti I. ligy žien. V skupine o titul sa zrodilo jedno prekvapenie a jeden zápas sa skončil osemgólovým rozdielom. V skupine o udržanie sa zrodili dva výsledky 5:2.

Veľké prekvapenie videli fanúšikovia v Nových Zámkoch, hráčky FC Union privítali líderky súťaže ŠK Slovan Bratislava. Už v 4. minúte otvorila skóre domáca Bukovičová, ktorá z rohu šestnástky poslala loptu oblúčikom na bránku a tá na prekvapenie všetkých skončila až v sieti. Hostky vydolovali bod až v závere stretnutia, na 1:1 vyrovnala Čeriová. Belasé aj naďalej vedú najvyššiu ženskú ligu, keď majú o tri body viac ako Myjavčanky.

Hráčky z kopaníc privítali v sobotu Ružomberčanky. Tie v záverečnom kole základnej časti dokázali vytrápiť slovanistky, ale tesný výsledok nezopakovali. Z víťazstva 8:0 sa tešili domáce futbalistky. O výsledku a držiteľovi troch bodov bolo rozhodnuté už po prvom dejstve, ktoré domáce ovládli 4:0. Štyri góly zaznamenala Bogorová. „Dominovali sme vo všetkých herných činnostiach a po kvalitnom výkone sme sa dobre naladili na ďalšie zápasy,“ uviedli zástupcovia Myjavy na instagramovom účte družstva.

V skupine o udržanie si futbalistky MFK Dukla Banská Bystrica doma poradili s hráčkami FC Nitra, ktoré zdolali 5:2. „Dôležité tri body zostávajú na Štiavničkách. Dievčatá čaká ešte niekoľko kôl, takže ich sledujte a držte palce, aby baby víťazili aj v ďalších zápasoch,“ tešili sa zástupcovia MFK na Instagrame.

Aj v záverečnom zápase úvodného kola nadstavby FC Petržalka – AS Trenčín padlo taktiež sedem gólov a domáce hráčky vyhrali taktiež 5:2.

Výsledky 1. kolo nadstavby o titul

Tabuľka nadstavby o titul

Výsledky 1. kolo nadstavby o udržanie sa

Tabuľka nadstavby o udžanie sa

Program 2. kola nadstavby o titul

Program 2. kola nadstavby o udržanie sa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: