Správy

GRASSROOTS: Kvalifikácia o postup na ME nepočujúcich vo futsale

Peter Zeman|3. mar 2018 o 10:00

FRIBOURG (SFZ/PETER ZEMAN) – Slovenská futsalová reprezentácia nepočujúcich odohrala vo Švajčiarsku v dňoch 20.-21. januára 2018 kvalifikačný turnaj o postup na ME nepočujúcich vo futsale. V skupine E obsadila 4. miesto.

FRIBOURG (SFZ/PETER ZEMAN) – Slovenská futsalová reprezentácia nepočujúcich odohrala vo Švajčiarsku v dňoch 20.-21. januára 2018 kvalifikačný turnaj o postup na ME nepočujúcich vo futsale. V skupine E obsadila 4. miesto.

V prírpave na kvalifikačný turnaj odohrali Slováci v priebehu trch hodín dva prípravné zápasy v Luhačoviciach s Českom. V prvom stretnutí sa tešili z víťasztva 8:5, v druhom podľahli vysoko 0:10. Väčšina hráčov nehráva súťažne v kluboch a to sa prejavilo na fyzickej kondícii tímu. „Jedným z hlavných faktorov bola kondícia. Hoci futbalová a technická vyspelosť hráčov bola na dobrej úrovni, mužstvo nedokázalo preniesť a realizovať dohodnutú taktiku v zápasoch. Na druhej strane, všetci hráči príkladne bojovali,“ komentoval výsledky v príprave tréner slovenskej futsalovej reprezentácie nepočujúcich Peter Birka

Na turnaji vo Fribourgu boli súpermi nášho tímu národné výbery Dánska, Anglicka a domáceho Švajčiarska. V „Hale športu Sainte-Croix“ sa napriek enormnej snahe nášmu tímu nepodarilo bodovať, zaznamenalo tri prehry a v tabuľke E obsadilo v konečnom účtovaní 4. miesto.

VÝSLEDKY

20. január 2018
Švajčiarsko - Slovensko 6:3 (3:3) 
Dánsko - Anglicko 4:6 (1:2)
Slovensko - Dánsko 6:9  (2:4)
Švajčiarsko - Anglicko 2:2 (0:1)

21. január 2018
Anglicko - Slovensko 14:0  (5:0)
Dánsko - Švajčiarsko 3:8 (0:3) 

TABUĽKA

1. ANGLICKO 22:6  7 bodov
2. ŠVAJČIARSKO 16:8  7 bodov
3. DÁNSKO 16:20  3 body
4. SLOVENSKO  9:29 0 bodov

ZÁPASY SR

Švajčiarsko - Slovensko 6:3 (3:3)
Po štyroch minútach sa domáci ujali vedenia, no Slováci dvomi gólmi otočili priebežný výsledok. Hral sa vyrovnaný zápas, o čom svedčí aj polčasové skóre 3:3. Domáci mali viac šancí, nepremenili ani  10-metrovú penaltu. V druhej polovici zápasu sa hra Švajčiarska zlepšila. Boli kondične lepší a v priebehu dvanástich minút tromi gólmi rozhodli o víťazovi stretnutia. 
Góly SR: Róbert Zelnický 2, Martin Bebjak

Slovensko - Dánsko 6:9 (2:4)
V druhom zápase sa stretli zdolané tímy z úvodných stretnutí. Ak si chceli udržať postupové šance, potrebovali v tomto stretnutí bodovať. Dáni vyhrali prvý polčas 4:2, po prestávke náš tím vyrovnal na 4:4 a dostal sa dokonca do vedenia 6:5. Súper v ďalšom priebehu v priebehu minúty otočil zápas a v závere pridal ďalšie dva góly. 
Góly SR: Róbert Zelnický 3, Mário Horniak 2, Miroslav Daňo

Anglicko - Slovensko 14:0 (5:0) 
Slovensko nastúpilo bez potrestaného Fabišika, zraneného Kolcuna a bez ohľadu na výsledok malo istotu štvrtej priečky v skupne E. Angličania predčili Slovákov po všetkých stránkach a zaslúžene vyhrali vysoko 14:0.  

KÁDER SLOVENSKA

HRÁČI:
Ján Kuchta
Michal Píš
Martin Bebjak
Maroš Susedka
Róbert Zelnický
Štefan Zelnický
Mário Horniak
Lukáš Fabišik
Patrik Botoš
Miroslav Daňo
Michal Teplan
Dušan Kolcun

TRÉNERI:
Peter Birka (hlavný tréner)
Jaroslav Štetka (asistent trénera)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: