Správy

FUTSAL – V Šamoríne prípravné duely so Srbskom a Fínskom

Slovenská futsalová reprezentácia pred zápasom Čína - Slovensko 3:5 (2.2.2024, Jü-lin).
Slovenská futsalová reprezentácia pred zápasom Čína - Slovensko 3:5 (2.2.2024, Jü-lin). (Zdroj: futsalslovakia.sk)
17. sep 2024 o 00:27
Slovenská futsalová reprezentácia pred zápasom Čína - Slovensko 3:5 (2.2.2024, Jü-lin).
Slovenská futsalová reprezentácia pred zápasom Čína - Slovensko 3:5 (2.2.2024, Jü-lin). (Zdroj: futsalslovakia.sk)

BRATISLAVA (SFZ) – Slovenská futsalová reprezentácia odohrá v príprave na blížiacu sa kvalifikáciu o postup na ME 2026 dve stretnutia v rámci turnaja „Futsal base“ v Šamoríne. V prvom stretnutí sa predstaví výber trénera Berkyho dnes (utorok 17.9.) o 18:00 proti Srbsku, v stredu 18.9. bude súperom našej reprezentácie výber Fínska.

Prvým veľkým úspechom slovenského futsalu na medzinárodnej scéne bola štvrťfinálová účasť na európskom šampionáte v roku 2022 v Holandsku. Všetci máme v živej pamäti duely proti Chorvátsku, či v štvrťfinále proti Španielsku. Tím trénera Berkyho má ambíciu nadviazať na úspech spred štyroch rokov aj na ME 2026, ktorého dejiskom bude Lotyšsko a Litva.

Prípravu na kvalifikačné duely, kde nás čaká Moldavsko, Poľsko a Turecko, odštartuje v domácom prostredí na palubovke v Šamoríne. "Nominovali sme troch brankárov a šestnásť hráčov, na zraze sú tiež nováčkovia, chceli by sme mladších hráčov zabudovať do mužstva, aby boli k dispozícií na blížiacu sa kvalifikáciu,“ povedal pre webové sídlo asistent trénera slovenskej reprezentácie Richard Bačo.

S Fínskom sa streli naši hráči na nedávnom turnaji v Číne. „Je to behavý, vysoko aktívny nepríjemný súper, v tíme Fínska bude až sedem hráčov z tímu Akaa, ktorý v októbri cestuje na hlavné kolo futsalovej Ligy majstrov (UEFA Futsal Champions League) do Lučenca, kde vyzve o postup do elitného kola domáci MIMEL. Srbi sú predstavitelia balkánsej školy, majú dobré držanie lopty a individuality, často chodia do situácií jeden na jeden, takže bude to trošku iný zápas. Urobíme všetko preto, aby nás tieto zápasy naštartovali do blížiacej sa kvalifikácie. " dodal Richard Bačo.

Horúcou novinkou je návrat dlhoročného reprezentanta Gabriela Ricka, ktorý po dueli s Chorvátskom oznámil koniec reprezentačnej kariéry. Nálada v mužstve je v pohode, opäť sa zišla skvelá partiaSom samozrejme pripravený naskočiť do oboch zápasov, neviem čo plánujú tréneri, akú majú víziu, ale verím, že nastúpim a pomôžem chlapcom na palubovke. V Košiciach trénujeme momentálne každý deň, príprava je dlhá, keďže extraliga sa ešte nerozbehla, ale všetci sa tešíme a ja osobne som veľmi rád, že som sa vrátil domov do Košíc po toľkých rokoch,“ povedal Gabriel Rick, ktorý v najbližšej sezóne oblečie dres Podpor Pohybu Košice v Niké Futsal Extralige.

(Zdroj: futsalslovakia)

Program turnaja FUTSAL BASE v Šamoríne:

17.09.2024 SLOVENSKO – SRBSKO (18:00)
18.09.2024 SLOVENSKO – FÍNSKO (18:00)
19.09.2024 SRBSKO – FÍNSKO (18:00)

Zápasy odvysiela v priamych prenosoch oficiálny YouTube kanál futsalslovakia.

NOMINÁCIA SR:

BRANKÁRI: Marek Kušnír, Richard Oberman, Marek Karpiak
HRÁČI: Tomáš Drahovský, Martin Doša, Filip Vaktor, Patrik Zaťovič, Martin Směřička, Dominik Ostrák, Sebastián Bačo, Kristián Medoň, Adam Vrábel, Filip Marton, Miroslav Ivan, Szabolcs Jakubík, Robert Greško, Tomáš Bielik, Marcel Marík, Gabriel Rick.
TRÉNERI: Marián Berky, Richard Bačo, Milan Herko

Dominik Ostrák v zápase Slovensko - Švédsko v Šamoríne (12.4.2024).
Dominik Ostrák v zápase Slovensko - Švédsko v Šamoríne (12.4.2024). (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: