DEMIŠPORT LIGA

DEMIŠPORT LIGA – Po 2. kole na čele Myjavčanky bez straty bodu a inkasovaného gólu

(Zdroj: Facebook Tatran Dievčatá, Autor: Viktor Zamborský)
Branislav Sarňák|21. aug 2023 o 15:20
Prešovčanky sa tešili po víťazstve nad AS Trenčín z premiérovej výhry v najvyššej súťaži.
Prešovčanky sa tešili po víťazstve nad AS Trenčín z premiérovej výhry v najvyššej súťaži. (Zdroj: Facebook Tatran Dievčatá, Autor: Viktor Zamborský)

BRATISLAVA (SFZ) – DEMIŠPORT LIGE kraľuje po dvoch odohratých kolách obhajca Spartak Myjava.

Myjavčanky v sobotu triumfovali 8:0 na pôde GFC regionálna akadémia. Z hetriku sa tešila Bogorová, dvakrát sa presadila Neveďalová a po jednom zásahu pridali Kršiaková, Vredíková a Hucovičová. „Súpera sme k ničomu nepúšťali a na ihrisku sme počas celých 90 minút dominovali. Strelili sme pekné góly, no musíme ostať nohami na zemi, naďalej makať a zodpovedne pristupovať ku každému jednému zápasu. Len tak môžeme splniť všetko, čo sme si pred sezónou dali ako cieľ,“ zhodnotila víťazstvo kopaničiarka Tereza Honková.
Záznam zápasu TU!

V ťaháku kola ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok fanúšikovia gól nevideli. Belasé sú po víkende na 5. mieste, Ružomberčanky sú o priečku vyššie.
Záznam zápasu TU!

Premiérové víťazstvo v DEMIŠPORT LIGE zaznamenali hráčky 1. FC Tatran Prešov. Tie zdolali futbalistky AS Trenčín 3:0. Sieť rozvlnili Rumančíková, Stredná a Lovásová. „V zápase sme síce mali miernu prevahu, súpera sme do vážnejšej šance nepustili. Akonáhle sme však nechali Trenčínu trochu priestoru, hrozil protiútokmi, bol nebezpečný. Nakoniec sme premiéru vo veľkej horúčave zvládli a body ostali doma,“ povedal pre facebookový proti tréner Prešovčaniek Peter Lupták.
Záznam zápasu TU!

Z výhry 3:0 sa tešili aj Trnavčanky na ihrisku MŠK Žilina. Do listiny strelkýň sa postupne zapísali Bederková, Belicová a Horváthová. „Do zápasu sme nastúpili so správnym prístupom a odhodlaním zvíťaziť. Súpera sme vysoko napádali, dostávali pod tlak a ťažili sme tak zo zisku lopty a následne sme vyrážali do rýchleho zakončenia. Počas zápasu sme si vytvorili viacero nebezpečných šancí, ktoré sme však nedokázali využiť. Žilina vyprodukovala v prvom polčase pár nepríjemných streleckých pokusov, ale brankárka Králiková si sebaisto so strelami poradila a nakopla dievčatá k zisku troch bodov,“ uviedol pre fcspartaktrnava.com kouč Trnavčaniek Matej Chocina.
Záznam zápasu TU!

Tri body si do tabuľky pripísali aj hráčky MFK Dukla Banská Bystrica, tie vyhrali v hlavnom meste nad FC Petržalka 1:0. O víťazstve rozhodla Gembická. „Odohrali sme fyzicky náročný zápas. Pred ním sme si povedali, že skúsime súperky zatlačiť hneď od začiatku vysokým napádaním, čo sa nám aj prvých pätnásť minút zápasu darilo. Potom sme sa z nejakého dôvodu veľmi stiahli, súperky sa to snažili hneď využiť a zatlačili nás. Dokázali si vypracovať niekoľko šancí a tri nebezpečné priame kopy spoza šestnástky. Našťastie pre nás sme sa dokázali v 41. minúte presadiť a do druhého polčasu sa nám išlo ľahšie. V druhom polčase sa hral veľmi vyrovnaný duel, kde sme mali my a aj súperky niekoľko nebezpečných šancí. Veľmi sa tešíme, že sme zápas dotiahli do víťazného konca, nakoľko sa nám nepodarilo v 81. minúte skórovať do prázdnej bránky a súperky v 88. minúte nastrelili brvno. Veríme, že budeme pokračovať vo víťaznej šnúre aj budúci víkend, keď doma privítame Žilinu,“ vravela pre mfkdukla.sk brankárka Dukly Petra Tišliarová.
Záznam zápasu TU!

Program 3. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: