21-ka dnes v Zlatých Moravciach proti Ukrajine

Emília Gerzaničová|30. mar 2015 o 02:00

ZLATÉ MORAVCE (SFZ) - Tréner Hapal pred duelom s Ukrajonou: "Budeme sa snažiť nadviazať na hru a výsledok z prvého zápasu proti Nórsku"

ZLATÉ MORAVCE (SFZ) - Tréner Hapal pred duelom s Ukrajonou: "Budeme sa snažiť nadviazať na hru a výsledok z prvého zápasu proti Nórsku"

Novotvoriaca sa slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov má za sebou úspešnú súťažnú premiéru, keď v piatkovom stretnutí v Myjave zdolali zverenci trénera Hapala v semifinále Challenge Trophy Nórsko U23. Povzbudení postupom do finále dlhodobej medzinárodnej súťaže sa predstavia Slováci dnes v prípravnom stretnutí v Zlatých Moravciach proti tímu Ukrajiny U21. Tréner Pavel Hapal už po stretnutí v Myjave avizoval, že zápas s prívlastkom priateľský je preňho ďalšou ostrou skúškou. "Budeme sa snažiť nadviazať na hru a výsledok z prvého zápasu, duel berieme s plnou vážnosťou a nič na tom nemení ani skutočnosť, že priestor dostanú ďalší hráči aktuálneho kádra a to nesmieme zabúdať ani na devätnástkarov, ktorí patria do širšieho kádra 21-ky,"povedal smerom k dnešnému duelu tréner Pavel Hapal.

Kapitán Milan Škriniar avizoval opäť cieľ odchádzať z ihriska s víťazstvom. "V zápase proti Nórom sme sa presvedčili, že môžeme uspieť aj proti starším a fyzicky silnejším súperom, rovnako zodpovedne sa chceme pripraviť aj na duel s Ukrajinou a uspieť aj v druhom zápase," hovoril smerom k dnešnému stretnutiu autor dvoch gólov do siete Nórska.

Proti nášmu mužstvu nastúpi tím Ukrajiny vedený Sergejom Kovalcom. Nám dobre známy tréner z pôsobenia v Tatrane Prešov (v roku 2012) priviedol na Slovensko mužstvo zložené prevažne z hráčov domácej ligy. Najpočetnejšie zastúpenie v aktuálnom kádri majú tradičné ukrajinské kluby Dnipro Dneproterovsk (5 hráčov), Dynamo Kyjev (4) a Šachťor Doneck (3), jediným legionárom je stredopoliar nemeckého Bayeru Leverkusen Vladlen Jurčenko. 

Zápas na štadióne Vionu v Zlatých Moravciach má stanovený výkop o 17:30, televízni diváci ho môžu sledovať v priamom prenose na TV Digisport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: