VYŠNÁ ŠEBASTOVÁ OŽIJE FUTBALOVÝM RUCHOM

Ján Miroľa|26. jún 2024 o 21:59

Vo Vyšnej Šebastovej sú v plnom prúde prípravy na ďalšie pokračovanie tradičného turnaja. Ide o každoročnú spomienku na Júliusa Chromého, ktorý by sa bol v januári tohto roku dožil okrúhlych 85. narodením. Podujatie sa uskutoční už najbližšiu sobotu (29. júna 2024) a je určené pre kategóriu žiakov (žiačok).

Veľký futbalový zanietenec, ktorého familiárne nazývali Ďula, bol podľa mnohých fanúšikov „jednotkou“ na funkcionárskom poste v bohatej histórii futbalu v obci. „Práve on v nej zanechal asi najvýraznejší rukopis. Bez neho by neboli úspechy, pekný areál pre tento šport. Mal veľkú zásluhu na tom, že nás poznali futbaloví priaznivci v celom východoslovenskom regióne,“ uviedol štyri dni pred úvodným výkopom jeden z organizátorov Anton Repka.

J. Chromý za svoju dlhoročnú obetavosť a prácu v prospech futbalového hnutia získal viacero ocenení, k tým najvýznamnejším patrilo vyznamenanie II. stupňa Za rozvoj československej telesnej kultúry, či Zlatá medaila ObFZ Prešov.  

Hoci meteorológovia prognózujú skôr daždivé víkendové dni, treba veriť, že pôjde o kvapky, ktoré prospejú „šebešskému“ trávniku a zdravo osviežia účastníkov podujatia. Okrem domácich nádejí sa na „štartovej listine“ nachádzajú chlapci z Demjaty, Fintíc a Ľubotíc, chýbať nebudú ani vybraní hráči vo farbách ObFZ Prešov, spestrením turnaja budú dozaista dievčatá 1. FC Tatran Prešov.

Začiatok memoriálu je naplánovaný na 9. 30 hod. Na záver už len želanie, aby sa účastníci spomienky na J. Chromého futbalom predovšetkým zabávali a aby svojimi výkonmi potešili trénerov, rodičov, divákov. Športu zdar, futbalu zvlášť!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: