ROZHODLI VZÁJOMNÉ ZÁPASY

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|26. jún 2024 o 21:46

Európsky futbalový šampionát je v plnom prúde, sledujú ho ľudia naprieč starým kontinentom a dozaista aj fanúšikovia koženej lopty z Ázie, Austrálie, Afriky, možno „jedným okom“ aj za veľkou mlákou, hoci tam práve prebieha Copa America 2024. Svoju sledovanosť má však aj náš okresný futbal. A tak dovoľte ešte jeden rozhovor o tom čo bolo. Na otázky odpovedal tréner 1. FK Krivany Martin Grega.  

Oplatí sa „utrúsiť“ slovko dva o vašom poslednom vystúpení sezóny v 9. ligy. Krásnu Lúku ste zdolali vysoko 6:2 a to vďaka vydarenému úvodu. Kedy naposledy viedli Krivany v 7. minúte 3:0? Prípadne niečo podobné?

Popravde na taký úspešný nástup si nespomínam,  možno sa to ešte nestalo. V tomto ročníku sme vyhrali polčas v Miklušovciach 4:0 a rovnako tak pred niekoľkými rokmi vo Svinnej.

Osem gólov. Bol niektorý z nich frajerský alebo všetky iba také „tuctové“?

Nuž, vyzdvihnúť sa oplatí presný zásah Petra Klembaru.

Patrí vám konečné šieste miesto... Za vami je Poloma, s rovnakým počtom bodov - a lepším skóre. No rozhodli vaše vzájomné zápasy - doma 2:0, vonku prehra 2:3. V domácom zápase ste práve vy dvakrát skórovali. Spomínate si na ten duel, prípadne aj na obidva gólové momenty?

Na tie duely si dobre spomínam. Vo víťaznom som najskôr skóroval po rohu hlavou, v druhom polčase to bolo ľavou nohou k žrdi po peknej prihrávke od Vlada Bodnára.

Dovoľte skôr nadnesenú otázku, akože so smajlíkom. Boli teda Krivany v tejto sezóne o ten jeden gól lepšie, než Poloma?  

Myslím, že herne áno. V Polome sme nemali ďaleko k bodom, no druhý polčas nám nevyšiel, domáci otočili po našich chybách.

Iná zaujímavosť: suverénovi 9. ligy Petrovanom ste síce dvakrát nedokázali vzdorovať (0:5 a 0:9), no zato ostatných dvoch medailistov ste obrali o dosť bodov. Sedlice u vás remizovali 2:2, s Ruskou Novou Vsou ste doma hrali nerozhodne 1:1, na jej ihrisku ste ale zvíťazili 1:0.

V prvom súboji s Petrovanami sme sa snažili hrať útočne, čo bolo zlé rozhodnutie. V „odvete“ nám nevyšiel prvý polčas, v druhom sme hrali s majstrom vyrovnanú partiu. Čo sa týka meraní síl so Sedlicami a Ruskou Novou Vsou, získané body boli zaslúžené a pomohli.

Takže, spokojnosť so šiestym miestom?

Pravda je taká, že sme chceli skončiť v prvej štvorke, no veľa zápasov nám nevyšlo.

Čo v lete? Odchádza niekto, prídu nejaké posily?

V najbližších dňoch budeme múdrejší, všetko si musíme prehodnotiť. Mužstvo doplníme končiacimi dorastencami a snáď sa nám podarí získať aspoň dve posily. Neviem o nikom, kto by mal v pláne skončiť s futbalom. Sme silný kolektív, dobrá partia a to nás teší. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: