Hlavné menu

Turnaj mladších žiakov

Tomáš Tůma|10. feb 2020 o 11:00

Dňa 09.02.2020 ObFZ Banská Bystrica zorganizoval zimný mládežnícky turnaj mladších žiakov U13, kde sa už tradične hrá aj o putovný pohár Jána Šutku, ktorý v tejto vekovej kategórií začal tieto turnaje organizovať. Jednalo sa už o 27. ročník, čo je už pekný kus histórie. Po vlaňajších pripomienkach na dlhšiu čakaciu dobu a kratší hrací čas boli tentoraz vytvorené dve skupiny v Nemeckej a Slovenskej Ľupči, ktoré sa hrali súbežne. Týmto sa navýšil hrací čas a zmenšila sa čakacia doba medzi zápasmi. Prvé dve družstva z Nemeckej sa presunuli na finálové duely o umiestnenie do Slovenskej Ľupče, pre ostatné umiestnené na treťom, štvrtom, piatom mieste v skupinách sa turnaj skončil a všetky boli umiestnené na piatom mieste bez určenia poradia. V skupinách bolo po päť družstiev kde sa stretol každý s každým a dĺžka jedného stretnutia bola 1 x 15 minút bez striedania strán. Finálový zápas bol navýšený o päť minút. V Nemeckej sa najviac darilo chlapcom z Jakuba, ktorý vyhrali všetky zápasy a vo finále vyzvali chlapcov zo Seliec, ktorý vyhrali svoju skupinu v Slovenskej Ľupči. Práca z mládežou, ktorej sa venujú v Selciach priniesla svoje ovocie, keď po roku obhájili prvenstvo a na rok si znova prisvojili putovný pohár. Vo finále vyhrali 5:1. To zápas o tretie, ktorý hrali družstvá umiestnené na druhom mieste v skupinách bol vyrovnanejší a po jedenástkovom rozstrele sa tešili chlapci z Jasenia, ktorý v základnom hracom čase remizovali s Badínom 2:2. Úroveň turnaja bola znova na vysokej úrovni a na niektoré akcie bolo radosť sa pozerať.   

Skupina hraná v Nemeckej:

Konečné poradie: body         skóre

TJ ŠK Sokol Jakub  12b.         11:3

FK 1928 Jasenie       9b.          4:4

FK Sokol Braväcovo  3b.          5:8

FK - Baník Ľubietová 3b.          1:7

FK - 34 Brusno –  Ondrej 3b.          3:12

Výsledky zápasov:  Brusno – Jasenie 0:4; Ľubietová – Braväcovo 1.0; Jakub – Brusno 3.0, Jasenie – Ľubietová 2:0; Braväcovo – Jakub 0:1, Ľubietová – Brusno 0:2; Braväcovo – Jasenie 0:5; Jakub – Ľubietová 3:,0 Brusno – Braväcovo 1:5 ; Jasenie – Jakub 3:4O poradí na treťom, štvrtom a piatom mieste pri rovnosti bodov viacerých družstiev rozhodla minitabuľka ich  zápasov

.Skupina hraná v Slovenskej Ľupči:

Konečné poradie: body         skóre

FK Selce                   12b.          9:1

ŠK Badín, občianske združenie  7b.     5:2

OFK Slovenská Ľupča    5b.          4:5

FK  Podkonice     3b.         1:7

OFK Slovan Valaská   1b.         2:6

Výsledky zápasov: Podkonice – Slovenská Ľupča 0:2; Valaská – Selce 0:2; Slovenská Ľupča – Badín 0:0; Podkonice – Valaská 1:0; Selce – Badín 2:1; Valaská – Slovenská Ľupča 2:2; Selce – Podkonice 2:0; Badín – Valaská 1:0; Slovenská Ľupča – Selce 0:3; Podkonice – Badín 0:3Finále: Selce – Jakub 5:1O tretie miesto: Badín – Jasenie 2:2 (jedenástky 2:3)

Súvisiaci obsah