Zuzulová v Aspene bez bodu, po sľubnom 1. kole v druhej jazde vypadla

TASR|27. nov 2010 o 22:15

Veronike Zuzulovej Aspen opäť neprial. Po zisku výborného druhého miesta v 1. kole jej nevyšla druhá jazda, kde spadla a nepripísala si ani bod.

ASPEN. Veronike Zuzulovej nevyšiel v sobotu obrovský slalom Svetového pohára v americkom Aspene, keď po 1. kole v druhej jazde vypadla.

Víťazkou súťaže sa stala Francúzka Tessa Worleyová, ktorá slávila svoj prvý triumf kariéry. S najtesnejšími možnými náskokmi odsunula na ďalšie priečky nemecké šampiónky tejto disciplíny, druhá bola úradujúca olympijská víťazka Viktoria Rebensburgová so stratou stotinky, majsterka sveta Kathrin Hölzlová stratila dve.

V prvej časti súťaže sa najlepšie vodilo Rebensburgovej, zašla čas o tri stotinky lepší ako Američanka Julia Mancusová, sedem stotín stratila Fínka Tanja Poutiainenová.

Výborná trať pomohla Mancusovej, Vonnová vypadla

Mancusová ako 18-ta na domácej trati demonštrovala, že organizátori pripravili kvalitný povrch a jeho ľadová preparácia umožňovala dobré časy aj pretekárkam s vyššími štartovými číslami. Hneď po nej to však s 19-kou nevyužila jej krajanka Lindsey Vonnová, najúspešnejšia zjazdárka uplynulých rokov podobne ako v prvom obrovskom slalome sezóny vypadla.

Slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová obsadila v 1. kole 29. priečku a do druhej jazdy tak získala výhodnú druhú štartovú pozíciu, navyše s nie až tak veľkou stratou 2,36 s. Vzhľadom na dobré podmienky nebolo nízke štartové číslo až takým veľkým "ternom" ako zvyčajne, čo potvrdilo viacero pretekárok po 20-ke.

Časové odstupy boli tiež minimálne, pretekárky v prvej desiatke sa zmestili do 61 stotín. Každopádne mala Zuzulová všetky možnosti piatykrát zabodovať v obrovskom slalome SP, prvýkrát po 25 mesiacoch a dokonca prekonať svoje maximum, teda 18. miesto.

Lenže po veľmi dobrej jazde v horných dvoch častiach kopca sa jej prihodila chyba, z bočného záklonu sa jej prekrížili lyže a padla. Preto podobne ako v ouvertúre SP v rakúskom Söldene opäť nebodovala.

Zuzulová medzi smoliarkami

Potvrdilo sa, že Aspen nie je pre Zuzulovú práve prajné stredisko, pred dvoma rokmi tam pádom ukončila svoju unikátnu sériu 18 úspešných slalomov SP a z 10 štartov (dvoch obrákov) ju klasifikovali len štyrikrát.

Zuzulová bola v "balíku" smoliarok 2. kola, pred ňou padla Susanne Rieschová a tri pretekárky po nej aj Marlies Schildová, teda slalomové megahviezdy bielych svahov. Kopec akoby bol zakliaty aj ďalej, veď v druhej jazde vypadlo až 6 lyžiarok a ďalšie mali problémy. Nie však Francúzka Tessa Worleyová, ktorá sa z 8. miesto po 1. kola priam dokonalou jazdou posunula na úplný vrchol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová v Aspene bez bodu, po sľubnom 1. kole v druhej jazde vypadla