Zuzulová už klope na stupne víťazov

Veronika Zuzulová na trati slalomu v Aspene.
Veronika Zuzulová na trati slalomu v Aspene. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič, TASR|29. nov 2010 o 14:40

Veronika Zuzulová nakladá pochybovačom. Po dvoch slalomoch má druhý najlepší štart v kariére - 74 bodova 6. miesto. Vo svojej topsezóne 2007/2008, po ktorej bola celkove tretia v slalome, mala po dvoch slalomoch 85 bodov.

Veronika Zuzulová nakladá pochybovačom. Po dvoch slalomoch má druhý najlepší štart v kariére - 74 bodov a 6. miesto. Vo svojej topsezóne 2007/2008, po ktorej bola celkove tretia v slalome, mala po dvoch slalomoch 85 bodov.

Agentúrna správa bola o 17,35 nahradená autorským textom SME.

ASPEN, BRATISLAVA. Od tretieho miesta ju delilo len osem stotín, no tréneri i súperky jej gratulovali, ako keby sa naozaj chystala na slávnostné fotenie na pódiu. „Aj v Levi, kde som skončila jedenásta, mi veľa ľudí gratulovalalo, že som späť. V Aspene to bolo ešte silnejšie. Rada by som v tom pokračovala," povedala Veronika Zuzulová.

Jej manažér Róbert Magát si pri priamom televíznom prenose z nedeľňajšieho slalomu zakrýval oči rukami.
„Nemohol som sa dívať, na na miesto, na ktorom si pred rokom dochrámala koleno."
Vtedy navyše na klinike vo Vaile lekári zistili, že má z minulých pretekov vo fínskom Levi zlomené rebro.

Suchý sneh v Aspene

„Vidno, že Veronika sa dvíha hore, najmä psychicky. Aj sobotňajší obrák začala slušne, na tvrdej rýchlej trati však v druhom kole spadla. Otec zhodnotil, že sa jej prekrížili lyže," dodal Magát.
Pre Európanov je sneh v Aspene, ale i v kanadskom Lake Louise, kde mali muži zjazd a včera super G, predmetom sťažností. Uprostred Colorada, ďaleko od oceánu, je suchší, niekomu robí problém aj dýchanie. Organizátori trate polievajú do tvrda. Niektorí jazdci sa bránili, že lyžovať sa má na snehu a nie na ľadových diaľniciach.

„Iný vývoj však ťažko čakať, väčšine pretekárov tvrdšie trate vyhovujú, lebo vydržia dlhšie bez výmoľov," povedal pred sezónou Timotej Zuzula.

Jeho minitím mal po pretekoch v Levi problém so snehom. Ekonomicky i kádrovo silnejšie tímy sa bez problémov zbalili a odleteli do miest, kde zvyknú trénovať americké špičky. Podľa manažéra Magáta môže Veronika o podobnej akčnosti zatiaľ iba snívať.

Takticky zrýchlila

V nedeľňajšom slalome so štartovým číslom 26 sa po prvom kole vyšvihla na skvelé šieste miesto, čo komentovala natešenými gestami v cieli. V druhom kole išla už na dosť poznačenej trati bez vážnejšieho zaváhania.
„Veronika išla výborne takticky. V hornej časti trochu opatrnejšie, v dolnej lyže pustila," chválil ju Magát.
Zuzulovci dnes v noci dorazili z Denveru do Mníchova, Veronika sa presunie do francúzskeho strediska Annecy. Neskôr do Courchevelu, kde bude 21. decembra tretí slalom sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová už klope na stupne víťazov