Zuzulová je dobre pripravená na slalom vo Flachau

SITA|10. jan 2011 o 17:21

Slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová a spolu s ňou celý slalomový ženský pelotón Svetového pohára má pred sebou šieste podujatie sezóny.

FLACHAU. Slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová a spolu s ňou celý slalomový ženský pelotón Svetového pohára má pred sebou šieste podujatie sezóny 2010/11, ktorého dejiskom bude v utorok rakúske stredisko Flachau neďaleko Salzburgu.

Týmito pretekmi najlepšie svetové slalomárky uzatvárajú sériu troch podujatí v divácky atraktívnom večernom čase pod umelým osvetlením. Flachau však bude mať oproti Semmeringu a Záhrebu ešte o čosi neskorší začiatok. Prvé kolo je naplánované na 18.30 h a druhé až o 20.30 h.

"Štart je naozaj veľmi neskoro, ale po Záhrebe sme v príprave všetko smerovali práve k takémuto neskoršiemu začiatku pretekov. Preto som sa v posledných dňoch snažila neskôr raňajkovať aj obedovať a na tréningy som chodila až o druhej popoludní. Myslím si, že som na to dobre pripravená," informovala Veronika Zuzulová agentúru SITA.

Elitná slovenská zjazdárka, ktorej doménou je slalom, sa po pretekoch v Záhrebe posunula z deviatej na 8. priečku hodnotenia Svetového pohára v najtočivejšej disciplíne, ale najmä sa konečne prebojovala do najlepšej slalomovej pätnástky podľa nasadzovania v bojoch o malý krištáľový glóbus (WCSL listina).

"To ma určite veľmi teší. Po roku a pol pôjdem konečne zase na žrebovanie čísel, kde môže len najlepších pätnásť slalomárok. Samozrejme, ambície sú stále sa zlepšovať a umiestniť sa čo najlepšie," poznamenala Zuzulová. "Kopec vo Flachau je pomerne plochý a krátky, nie ako v Záhrebe. Budeme sa snažiť útočiť," povedal krátko po minulotýždňovom vystúpení v chorvátskej metropole tréner Timotej Zuzula.

Po pretekoch v Záhrebe, kde obsadila V. Zuzulová so štartovým číslom 17 konečné 9. miesto, sa jej minitím presunul do rakúskeho Hinterreitu. Tam sa uskutočnila hlavná časť prípravy pred večernou slalomovou promenádou vo Flachau. "Bola som tam spolu s Francúzkou Sandrine Aubertovou a mali sme supertréningy. Tiež bolo o nás výborne postarané v miestnom slovenskom hoteli, kde nám urobili všetko, čo nám na očiach videli. Cítila som sa tam ako doma. Aj týmto sa im chcem poďakovať," rada skonštatovala pred začiatkom druhej polovice SP 2010/11 v slalome slovenská nádej.

Poradie SP žien v hodnotení slalomu (po 5 z 10 pretekov): 1. Marlies Schildová (Rak.) 400 bodov, 2. Maria Rieschová (Nem.) 320, 3. Tanja Poutiainenová (Fín.) 300, 4. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) 219, 5. Nastasia Noensová (Fr.) 159, 6. Nicole Hospová (Rak.) 138, 7. Tina Mazeová (Slovin.) 135, 8. Veronika Zuzulová (SR) 132.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová je dobre pripravená na slalom vo Flachau