Mali ste už zlý deň v práci? Aj hokejista je človek, nevydarený výkon musí hodiť za hlavu

Zuzana Tomčíková.
Zuzana Tomčíková. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zuzana Tomčíková|25. máj 2024 o 08:20

Šampionát glosuje bývalá hokejová brankárka Zuzana Tomčíková.

Ako hodiť za hlavu zlý zápas? To je otázka, ktorú si kladie asi každý. Ako je možné, že jeden zápas zahrá hokejista výborne a v iný deň tomu hráčovi nevyjde nič.

Odpoveď je veľmi jednoduchá. Aj ten hráč je iba človek. Mali ste už niekedy zlý deň v práci, pri vašom hobby? Ak nie, tak vám gratulujem a závidím, samozrejme, že iba v dobrom.

Dôležité je, ako hráč na ten zlý deň, zlý zápas, zareaguje.

Hokej so Zuzanou

Zuzana Tomčíková je bývalá hokejová brankárka, ktorá reprezentovala Slovensko na ZOH 2010 vo Vancouveri a dvoch MS elitnej kategórie. Na MS 2011 ju vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku šampionátu. Pre Sportnet.sk glosuje šampionát v rubrike Hokej so Zuzanou. Jej príbeh si môžete pozrieť tu.

Osobne sa priznám, že po každom prehratom zápase som riešila v hlave, ako som mohla tej prehre zabrániť, čo som mohla chytiť, ako inak som mohla riešiť nejakú situáciu.

Toto sa dá aplikovať na každého hráča - útočník nedá z tutovky gól, zle prihrá, zle backcheckuje, obranca je v zlom postavení, zle zareaguje… takých situácií by sa dalo popísať milión. Ak hráč nenapĺňa svoj potenciál, môže sa stať aj to, že ho tréneri posadia.

My si pri telke zanadávame a pofrfleme, že ten či onen hráč dnes nič nehrá a načo tam vlastne je a podobne.

Neuvedomujeme si však, že ten hráč musí za 24 hodín (a niekedy aj skôr) nastúpiť ďalší zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Mali ste už zlý deň v práci? Aj hokejista je človek, nevydarený výkon musí hodiť za hlavu