Futbalová komunita ukázala, že má veľké srdce. Pomohla ľuďom z Ukrajiny

Pomohli ľuďom z Ukrajiny.
Pomohli ľuďom z Ukrajiny. (Autor: ZsFZ)
Titanilla Bőd|14. mar 2022 o 17:56

Do Bánoviec nad Bebravou a Holíča priviezli mladých ukrajinských hráčov.

BRATISLAVA, NITRA. Vojna na Ukrajine nenechala ľahostajným ani futbalových funkcionárov. V uplynulých dňoch uskutočnil Západoslovenský futbalový zväz zbierku pre ľudí z vojnovej oblasti.

Darcovia priniesli hygienické potreby, plienky, ošatenie i športovú výstroj. Prispeli zástupcovia futbalových klubov, výrobcovia športového oblečenia, fanúšikovia, ale aj hráči amatérskych klubov. ZsFZ následne zabezpečil prepravu do Bratislavy, kde vyzbierané veci odovzdali Červenému krížu.

„V mene našej futbalovej rodiny vyjadrujem veľký súcit a solidaritu pre celú Ukrajinu. Sme mimoriadne vyrušení a znepokojení vzniknutou situáciou. Futbalová komunita ukázala, že vie mať veľké srdce a zmysel pre spolupatričnosť. Všetkým, čo prispeli na pomoc Ukrajine, úprimne ďakujeme, ste úžasní,“ uviedol Peter Kováč, predseda Západoslovenského futbalového zväzu.

Medzi darovanými vecami nechýbali ani futbalové lopty.
Medzi darovanými vecami nechýbali ani futbalové lopty. (Autor: ZsFZ)

Zväz popritom spolupracuje aj pri etablovaní ukrajinských futbalistov na Slovensku. „Rozbiehame spoluprácu s futbalovými klubmi a samosprávami v Bánovciach nad Bebravou a Holíči, kam boli v týchto dňoch privezení niekoľkí ukrajinskí hráči mládežníckych kategórií. Budeme im nápomocní pri procese zabezpečenia tréningového a zápasového procesu, respektíve materiálnej podpory,“ dodal predseda ZsFZ.

Zároveň zdôraznil, že v prípade záujmu zväz rád pomôže aj iným subjektom ochotným pomôcť ukrajinským športovcom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalová komunita ukázala, že má veľké srdce. Pomohla ľuďom z Ukrajiny