Chorvátka v slalome naháňala Shiffrinovú. Cítila som sa ako doma, chválila Ljutičová

Zrinku Ljutičová sa teší v cieli druhého kola.
Zrinku Ljutičová sa teší v cieli druhého kola. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|21. jan 2024 o 15:55

V pretekoch chýbala zranená Vlhová.

JASNÁ. Chorvátska reprezentantka Zrinka Ljutičová mala v Jasnej výborný víkend. V obrovskom slalome skončila na štvrtom mieste a v slalome siahala na víťazstvo. 

Devätnásťročná lyžiarka zaostala za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou o štrnásť stotín sekundy. 

„Cítim sa veľmi dobre, som veľmi šťastná. Som na seba veľmi hrdá, že som dokázala ísť dve výborné jazdy. V druhom kole som zvládla ustáť tlak. Snažila som sa byť pokojná a dýchať,“ prezradila novinárom. 

Nabrala sebavedomie

Ljutičová priznala, že k výkonom v Jasnej jej pomohol aj tréning na kopci niekoľko dní pred pretekmi. 

„Trénovala som tu pred pretekmi slalom aj obrovský slalom. Veľmi mi to pomohlo, nabrala som sebavedomie a naučila sa poznať zjazdovku,“ uviedla. 

Mladej lyžiarke vyhovovalo, že trať perfektne držala aj pri štarte pretekárok s vyšším štartovým číslom. 

„Trať bola náročná, ale mám rada takéto podmienky. Zvlášť, keď je v slalome ľadová podložka.“

Ľadová podložka bola v sobotu osudná slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej, ktorá v obrovskom slalome vypadla, poranila si pravé koleno a sezóna sa pre ňu skončila. 

„Je mi naozaj veľmi ľúto, čo sa stalo Petre. Lyžovala veľmi dobre a želám jej úspešnú rekonvalescenciu,“ vyjadrila spolupatričnosť Chorvátka. 

Najobľúbenejšie podujatie

Pri neúčasti domácej pretekárky, slovenskí priaznivci podporovali všetky lyžiarky. Ljutičová si v cieli užívala mohutný aplauz. 

„Rada by som sa poďakovala všetkých slovenským fanúšikom, ktorí ma podporovali a vytvorili výbornú atmosféru. Fandili takmer všetkým lyžiarkam. 

Odteraz je to moje najobľúbenejšie podujatie. Som nadšená. Bolo to skoro ako doma. Keďže zrušili preteky v Záhrebe, tak toto bola výborná náhrada,“ tešila sa. 

Najlepším slalomovým výsledkom Chorvátky bolo doteraz tretie miesto z vlaňajších pretekov v Špindlerovom Mlyne, keď obsadila tretie miesto. Svoje maximum tak vylepšila. 

„Verím, že v budúcnosti by som mohla vyhrať aj nad Mikaelou Shiffrinovou. Dnes som bola blízko. Chcem pokračovať v rýchlom lyžovaní a užívať si to,“ povedala s úsmevom. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Chorvátka v slalome naháňala Shiffrinovú. Cítila som sa ako doma, chválila Ljutičová