Weiss: Ak sa chlapci kritizovali, je to dobrý signál. Niektorí v lige nenastúpia

Momentka zo zápasu HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava.
Momentka zo zápasu HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR - Jakub Kotian)
TASR|19. aug 2022 o 07:58

"My sa nemôžeme nechať takto vykartovať, bola to chyba," kritizoval Pauschek.

MOSTAR. Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v prvom zápase play off Európskej konferenčnej ligy zaslúžene.

V Mostare vo štvrtok podľahli domácemu HŠK Zrinjski 0:1 najmä preto, že v ofenzíve boli úplne jaloví.

Tréner Vladimír Weiss nechcel zápas hodnotiť do hĺbky, no priznal, že v útoku tlačí Slovan topánka.

Pomohlo zbytočné vylúčenie

Zápas na štadióne pod Bijelim Brijegom rozhodol v 89. minúte Nemanja Bilbija, keď si šikovne počkal na center z kraja ihriska.

"Súperovi gratulujem, hral dobre. Mal zo začiatku rešpekt, ale potom zistil, že nie sme vpredu nebezpeční a dovolil si viac. Majú šikovného útočníka, má dobrý výber miesta, dostal aj dobrý center. Taký, ktorý nie je o náhode, dobrý hráč vie, kam to má kopnúť.

Musíme ukázať kvalitu vpredu, kde sme boli nuloví. Príčina nebola vzadu, ale vpredu," povedal po zápase tréner Slovana.

Slovan hral od 69. minúty bez vylúčeného Tigrana Barseghjana. Od tej chvíle Zrinjski ešte viac pridal a trpezlivosť sa mu vyplatila.

"Už aj s Olympiakosom sme hrali desiati. Ale pred faulom Tigrana bol čistý faul na Pauscheka. Z toho vyplynula situácia s červenou kartou. K rozhodcom sa nemôžem vyjadriť.

My doma musíme hrať agresívnejšie, verím, že nám pomôžu ľudia a že sa to dá a môžeme postúpiť," dodal Weiss.

K situácii, po ktorej išiel arménsky futbalista predčasne pod sprchy sa vyjadril aj obranca Lukáš Pauschek:

"My sa nemôžeme nechať takto vykartovať, bola to chyba. Ale stalo sa to. My sme sa potom snažili udržať výsledok, čo sa nám nepodarilo, ale máme čo otáčať. Neviem, či by sme to udržali, keby sme neboli oslabení, je to len keby."

V lige viacerí nenastúpia

Odveta je na programe o týždeň vo štvrtok 25. augusta o 20.30 h na Tehelnom poli. Po zápase si slovanisti sypali popol na hlavu a tréner Weiss vie, že jeho zverenci musia pridať, ak chcú prejsť cez majstra Bosny a Hercegoviny.

"Nepočul som chalanov, ale ak kritizovali svoj výkony, tak to je dobrý signál pred odvetou. Musíme byť dobre koncentrovaní a najmä v útoku musíme hrať s väčšou vášňou. Viem, kde nás tlačí topánka, ale nechcem to rozoberať. Nehrali sme vpredu dobre, ale máme týždeň roboty."

Pauschek uviedol, že Slovan musí poriadne pridať: "Takto to nejde. Nehrali sme proti dedinskému tímu, majú svoju kvalitu, ale máme lepších hráčov a my sme to neukázali. Musíme na to zabudnúť. Neviem, či sme si po Olympiakose mysleli, že to pôjde samo."

Ešte predtým však Slovan musí odohrať zápas vo Fortuna lige doma proti Žiline. Tréner v ňom bude šetriť niektorých hráčov:

"Zrinjski si odložil tri zápasy, Batumi si odložilo, Olympiakos pred zápasmi proti nám v lige ešte nehral. Niektorí hráči sú unavení, nie je to výhovorka, je to fakt. Hráme každé tri dni. Musíme to riešiť, tých, ktorých budem viac potrebovať do odvety, nebudú hrať proti Žiline."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Weiss: Ak sa chlapci kritizovali, je to dobrý signál. Niektorí v lige nenastúpia