Zranený Beck si vo Fínsku nezahrá, koncoročnou jednotkou bude Lacko

SITA|22. nov 2010 o 20:04

Tenista Karol Beck sa pre zranenie chodidla nepredstaví na turnaji v Helsinkách. V rebríčku tak už nepreskočí Lukáša Lacka, ktorý sa stane koncoročnou tenisovou jednotkou Slovenska.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Karol Beck sa zo zdravotných dôvodov odhlásil z tohtotýždňového challengeru v Helsinkách a to znamená, že v tejto sezóne už dohral.

"Ide o chodidlo pravej nohy. Zatiaľ neviem nič bližšie, počas tohto týždňa absolvujem vyšetrenia. Dúfam, že to nebude nič vážne," uviedol pre agentúru SITA 28-ročný zvolenský rodák Beck, ktorý by v decembri mal k dispozícii už len menšie podujatie na úrovni ITF Futures mimo Európy.

Beckova helsinská absencia znamená, že na konci roka 2010 bude najvyššie postaveným slovenským hráčom vo svetovom rebríčku ATP Lukáš Lacko. Momentálne zaostáva na 87. priečke za 84. Beckom o 20 bodov, ale už mu neodpíšu žiadne body, zatiaľ čo jeho krajanovi ešte ubudne 49 bodov, konkrétne 20 bodov k 29. novembru za vlaňajšie štvrťfinále práve vo fínskej metropole a potom 29 bodov k 6. decembru.

Pre Becka však je nepochybne oveľa dôležitejšie, že sa síce asi vytratí z prvej stovky renkingu, ale takmer určite si zachová dostatočné postavenie na právo štartu priamo v hlavnej súťaži na melbournských grandslamových Australian Open.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zranený Beck si vo Fínsku nezahrá, koncoročnou jednotkou bude Lacko