Zomrel dlhoročný rozhodca Neil Hall. V UFC dohliadal na desiatky súbojov

Neil Hall v roku 2017 rozhodoval súboj medzi Patrikom Kinclom a Arbim Agujevom.
Neil Hall v roku 2017 rozhodoval súboj medzi Patrikom Kinclom a Arbim Agujevom. (Zdroj: Lowking.pl)
Dávid Lukáč|11. mar 2021 o 15:50

Z britských ostrovov prichádzajú smutné správy.

LEEDS. Vo veku 55 rokov zomrel známy rozhodca a tréner Neil Hall. Tri týždne bojoval s pneumóniou spôsobenou ochorením COVID-19. Mal len 55 rokov.

Správu o jeho úmrtí zverejnila v stredu na Facebooku Hallova manželka Kath. Podľa jej slov absolvoval v auguste operáciu chrbta, v oblasti rany však dostal infekciu, ktorú mu zistili až koncom januára. Na týždeň išiel do nemocnice na intravenózne podávanie antibiotík, no vrátil sa aj s ochorením COVID-19.

„V priebehu rokov sa Neil stretol s mnohými ľuďmi z celého sveta a zažil množstvo fantastických zážitkov,“ napísala Kath. „Dnes sa s ním musíme rozlúčiť.“

Rozhodca Hall v akcii:

Podľa portálu Tapology rozhodoval v UFC v priebehu rokov 2013 až 2019 štyridsať zápasov.

V rozhovore pre Martial News z roku 2011 Hall hovoril o svojej ceste svetom bojových umení. Začal džudom v roku 1982, neskôr sa venoval karate, v ktorom získal čierny pás. Následne si obľúbil ďalšie bojové umenia - Muay Thai, Jiu-jitsu, Kickbox a Grappling. Brit taktiež súťažil na národnej a medzinárodnej úrovni v Sambe.

V roku 2000 založil jednu z prvých telocviční MMA vo Veľkej Británii, Fighting Chance, kde trénoval mladé nádeje. Neskôr otvoril klub Allegiance MMA. V roku 2001 sa dal na rozhodcovskú dráhu a začal „pískať“ zápasy v MMA.

Hall taktiež založil organizáciu MMA Officials UK, ktorá dodávala trénovaných rozhodcov na regionálne turnaje MMA vo Veľkej Británii.

Českí a slovenskí fanúšikova si Neila Halla môžu pamätať aj ako rozhodcu z duelu Patrik Kincl vs. Arbi Agujev. Hlavný zápas turnaja ACB 52 v roku 2017 ukončil v druhom kole na technický knokaut v prospech českého bojovníka, no neskôr, po protestoch majiteľa organizácie, bol výsledok kontroverzne zmenený na „No Contest“, teda bez výsledku. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zomrel dlhoročný rozhodca Neil Hall. V UFC dohliadal na desiatky súbojov