Vodičov kritizuje aj Vlhová. Niektorí jazdia ako idioti, uviedla

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: Petra Vlhová/ instagram)
Sportnet|27. máj 2021 o 16:02

Slovenka reagovala na tragickú nehodu.

POPRAD. Slovenský šport zasiahla smutná správa.

V stredu večer zomrel 24-ročný cyklista Adrián Babič, ktorému sa stala osudnou kolízia s automobilom počas tréningu. 

„Pri zrážke s osobným autom Toyota RAV 4 utrpel cyklista ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna," informovala prešovská polícia na svojej facebookovej stránke.

Táto správa opäť raz otvorila diskusiu o nezodpovednosti niektorých vodičov, ktorí neberú ohľad na cyklistov prechádzajúcich na kraji ciest. 

Už v minulosti bol Peter Sagan s českými profesionálmi Romanom Kreuzigerom a Petrom Vakočom tvárou kampane, aby brali vodiči väčší ohľad na cyklistov.

Tentokrát sa k tejto téme vyjadrila aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Babiča síce nepoznala, no jeho blízkym vyjadrila úprimnú sústrasť.

"Netuším vôbec čo sa stalo, ale sama jazdím na bicykli a niektorí vodiči jazdia ako idioti. Chcela by som vás poprosiť, jazdite tak, že beriete ohľad aj na cyklistov, ktorí buď trénujú alebo jazdia len tak pre radosť," napísala na instagrame.

Sama má nepríjemnú skúsenosť spred niekoľkých hodín. 

"Dnes na nás niekto trúbil spoza volantu, tak len že ho veľmi pekne pozdravujem. Dávajte pozor na seba a na ostatných okolo vás," dodala Vlhová. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vodičov kritizuje aj Vlhová. Niektorí jazdia ako idioti, uviedla