Zmena v plánoch Valencie. David Villa nie je na predaj

David Villa
David Villa (Autor: afp)
SITA|20. jún 2009 o 19:00

Prestupová sága v súvislosti so španielskym futbalovým reprezentantom Davidom Villom by sa napokon mohla skončiť najneočakávanejším výsledkom.

MADRID. Prestupová sága v súvislosti so španielskym futbalovým reprezentantom Davidom Villom by sa napokon mohla skončiť najneočakávanejším výsledkom - zamestnávateľ 27-ročného obávaného zakončovateľa Valencia CF údajne zmenil názor a - "El Guaje" je nepredajný.

David Villa patrí medzi najlepších útočníkov sveta

Ako ďalšie pôsobisko najlepšieho kanoniera majstrovstiev Európy 2008 sa najintenzívnejšie skloňoval Real Madrid, v kuloároch sa však spomínali aj ďalšie popredné európske mužstvá. Podľa španielskych médií by Villa mal zostať v tíme, ktoré svoje domáce zápasy hráva na štadióne Mestalla.

Vedenie má jasno: Výborný útočník nie je na predaj

Prekvapivý zvrat v situácii svojho mandanta potvrdil aj Villov agent Jose Luis Tamargo, ktorý sa nové informácie dozvedel na stretnutí s prezidentom Valencie Manuelom Llorentem.

"Vedenie Valencie mi ako agentovi Davida Villu pred časom oznámilo, že tento futbalista je na predaj, dôvodom bola nepriaznivá ekonomická situácia klubu. David pritom v minulosti opakovane potvrdil svoju oddanosť Valencii, je však hráčom svetových kvalít a viacero mužstiev prejavilo záujem o jeho služby. Teraz však Valencia protirečí svojmu predošlému rozhodnutiu - najnovšie nechcú Villu predať, čím nás dostali do komplikovanej situácie, pretože sme uprostred rokovaní s troma či štyrmi klubmi. Táto situácia nie je dobrá pre žiadnu zainteresovanú stranu, je to veľmi smutné aj preto, že David je momentálne na Pohári konfederácii," cituje Tamarga denník Marca.

"Môžem potvrdiť, že sme sa rozhodli nepredať Davida Villu. Podrobne sme zvážili plusy a mínusy všetkých možností, Villa je najlepším útočníkom v Európe a je naším šťastím, že je práve hráčom Valencie. Budeme tvrdo bojovať, aby zostal hráčom Valencie, je mimoriadne dôležitou súčasťou mužstva. Naši fanúšikovia vedia, že máme záujem budovať tím, ktorý je schopný súťažiť na najvyššej úrovni," povedal prvý muž Valencie Llorente na piatkovej tlačovej konferencii a dodal:

Reči o predaji boli len špekulácie

"Počul som viaceré špekulácie o tom, že Davida Villu sme už predali. Ubezpečujem všetkých, že to sú iba špekulácie a my pracujeme v realite."

Llorente odchod klenotu šiesteho mužstva La Ligy 2008/09 celkom nevylúčil: "Nemôžem teraz povedať, že v prípade škandalózne vysokej ponuky by sme Villu nepredali. Rezolútne však vylučujem, že by sme niekedy dražili či ponúkali tohto hráča na predaj. Nie sme Real Madrid ani FC Barcelona, sme Valencia a podľa toho sa správame. Urobíme všetko pre to, aby u nás bol Villa aj naďalej šťastný."

Manuel Llorente zároveň potvrdil "priateľské" rozhovory so šéfmi Realu i Barcelony, ktorým však už oznámil svoje rozhodnutie o nepredajnosti Davida Villu. "Toto rozhodnutie je správne zo športového hľadiska i s ohľadom na našich fanúšikov. Už aj Davidovi Silvovi sme povedali, že nepôjde preč," uzavrel prezident CF.

Nachádzate sa tu:
Domov