Zlatý chlapec profiringu čelí žalobe zo sexuálneho útoku

Oscar de la Hoya
Oscar de la Hoya (Autor: SITA/AP)
SITA|24. okt 2019 o 16:40

Žaloba tvrdí, že Oscar de la Hoya napadol ženu pod vplyvom alkoholu.

LOS ANGELES. Voči bývalému boxerskému šampiónovi Oscarovi de la Hoyovi sa začal súdny proces v súvislosti s obvinením so sexuálneho napadnutia.

Štyridaťšesťročný Američan s mexickými koreňmi mal v novembri 2017 napadnúť nemenovanú ženu vo svojom dome v Pasadene. Dovtedy mal byť ich sexuálny vzťah v konsenzuálnej rovine.

Údajný útok pod vplyvom alkoholu

Súdna žaloba sa týka bližšie nešpecifikovaných odškodnení za údajné sexuálne útoky, sexuálne napätie, rodové násilie, nedbanlivosť a úmyselné emocionálne utrpenie. De la Hoya popiera akékoľvek pochybenie tohto druhu.

Žaloba tvrdí, že bývalý desaťnásobný majster sveta v šiestich hmotnostných kategóriách bol pod vplyvom alkoholu v čase, keď zaútočil na ženu, s ktorou mal predtým pomer.

Sťažovateľka po údajnom útoku odišla do nemocnice a nakoniec vyhľadala aj psychológa.

Neskôr jej mali diagnostikovať posttraumatickú stresovú poruchu. Žena tvrdí, že má stále príznaky depresie a úzkosti.

Lukratívny terč

Spoločnosť Golden Boy Promotions, zastupujúca de la Hoyu, vydala vyhlásenie, v ktorom popísala žalobu ako "ľahkomyseľnú" a obvinenia nazvala nepravdou. Podľa GBP sa ich klient stal obeťou vydierania od vypočítavej ženy.

"Oscar je úspešný podnikateľ, ktorý prevádzkuje jednu z popredných športových a zábavných spoločností v krajine. Je teda veľmi lukratívny terč,“ uvádza sa v vyhlásení.

De la Hoya je olympijský víťaz z Barcelony 1992 v ľahkej váhe a odvtedy dostal vo svete boxu prezývku Golden Boy (Zlatý chlapec). Neskôr sa stal profesionálnym šampiónom v šiestich hmotnostných kategóriách.

Bol jeden z najúspešnejších pästiarov svojej generácie. Známe sú aj jeho problémy s návykovými látkami vrátane alkoholu a kokaínu, ktoré verejne priznal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Zlatý chlapec profiringu čelí žalobe zo sexuálneho útoku