Zlatá Kuzminová: Hokejisti mi nedovolili spomaliť

Zlatá Anastasia Kuzminová.
Zlatá Anastasia Kuzminová. (Autor: SITA)
Tomáš Prokop, SITA|9. feb 2014 o 18:20

Zo slovenských hokejistov, ktorí prišli povzbudiť Anastasiu Kuzminovú, najviac prežíval jej úspech Zdeno Chára.


prokop_avizo.jpg
Zo Soči od nášho redaktora TOMÁŠA PROKOPA

SOČI. „Chcela som ísť pomalšie, ale keď celý náš hokejový tím kričal 'Nasťa do toho' hneď v prvom kopci, nemohla som si pomôcť. Vyburcovalo ma to. Bola by som veľmi rada, keby prišli aj na stíhacie preteky, ale viem, že nemôžu,“ žiarila radosťou Anastasia Kuzminová.

Hokejisti prežívali jej fantastický zlatý výkon v stíhačke šprinte hlasno. Najviac z nich povzbudzoval Slovenku Zdeno Chára. Z nekompromisného obrancu sa zmenil na úprimne oslavujúceho diváka. Presne potvrdil svoje skoršie slová, že si nesmierne váži každého športovca.

Pobehoval na viaceré miesta. Nakláňal sa cez zábradlie a s úsmevom gratuloval našej strelkyni. Pred médiami však na seba neupozorňoval. Len potichu odkázal, že toto je deň Anastasie Kuzminovej, ona si zaslúži všetku pozornosť.

((fotogaleria))

Hokejisti nazerali do počítača

Aj ostatní hokejisti vydržali povzbudzovať v mrazivej teplote celé preteky. Našu biatlonistku hnali dychtivo za úspechom.

„Prvýkrát som videl biatlon naživo. Boli sme meter od trate. Hrozná drina to je. Nevideli sme na tabuľu, tak sme to sledovali na počítačoch trénerov pri trati. Keď išla Nasťa okolo nás, hlasno sme kričali. Dúfam, že sme jej svojimi hlasivkami pomohli,“ hovoril obranca Milan Jurčina.

"Bol to pre mňa fantastický zážitok a víťazstvo Nasti Kuzminovej mi spôsobilo obrovskú radosť. Mala skvelý deň a verím, že ak sa jej vydarí streľba rovnako dobre ako teraz, môže získať medailu aj v utorok v stíhacích pretekoch,“ hovoril veľký fanúšik biatlonu Vladimír Vůjtek.

Slovenská biatlonistka mala celý čas dobrú náladu. Pred pretekmi poslala divákom do kamery pusu. Vyzeralo to, ako keby ju nemohlo nič zastaviť. V cieli bolo mnoho gratulantov. Hneď prvý bol ruský tréner Viktor Majgurov.

„Môžem vám iba zagratulovať. Sme radi, že vyhrala. Znova ukázala aká je silná. Môžeme jej zaželať iba ďalšie úspechy. Všetky tri dievčatá boli z krajín bývalého Sovietskeho zväzu, čo je len ocenenie našej starej biatlonovej školy, že dala svetu také skvelé šampiónky.“

Rusi aplaudovali ako svojej

Keď vkročila Kuzminová na stupeň víťazov, či prechádzala okolo tribún, ruskí diváci jej aplaudovali. Rovnako hlasno ako svojej striebornej Oľge Vyluchinovej.

„Bolo to super, ale som šťastná, že som počula mnoho slovenských hlasov,“ dodala.

Úsmev jej vydržal po celý čas. Ochotne rozdávala rozhovory francúzskym, ruským, americkým televíziám, či mnohým ostatným.

Najväčšiu satisfakciu bolo cítiť z trénera Kuzminovej Juraja Sanitru. „Snívalo sa mi o tom, že zastrieľa dve nuly. Som rád, že kritici, ktorí nás sem posielali len na turistiku, dostali správnu odpoveď hneď na začiatku. Mojím snom je, aby sme sa nevracali s jednou medailou.“

[content type="fb" stype="fanpage" url="https://www.facebook.com/sportove.spravy"][/content]

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zlatá Kuzminová: Hokejisti mi nedovolili spomaliť