Goggiová deklasovala konkurenciu, v zjazde bodovala aj Shiffrinová

Talianska lyžiarka Sofia Goggiová.
Talianska lyžiarka Sofia Goggiová. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. dec 2021 o 22:48

Petra Vlhová preteky vynechala.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2021/2022

Ženy, zjazd (Lake Louise):

1.

Sofia Goggiová

Taliansko

1:46,95 min

2.

Breezy Johnsonová

USA 

+ 1,47 s

3.

Mirjam Puchnerová

Rakúsko

+ 1,54 s

4.

Ramona Siebenhoferová

Rakúsko

+ 1,96 s

5.

Corinne Suterová

Švajčiarsko

+ 2,02 s

6.

Nadia Delagová

Taliansko

+ 2,09 s

LAKE LOUISE. Talianska lyžiarka Sofia Goggiová suverénnym spôsobom triumfovala v piatkovom úvodnom zjazde sezóny Svetového pohára.

V kanadskom stredisku Lake Louise mala pred druhou Američankou Breezy Johnsonovou v cieli náskok 1,47 sekundy. Tretia bola Rakúšanka Mirjam Puchnerová s odstupom 1,54 sekundy.

Američanka Mikaela Shiffrinová obsadila 26. miesto, do hodnotenia si pripísala päť bodov a udržala si post líderky celkového poradia prestížneho seriálu.

Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie. Obhajkyňa veľkého glóbusu Petra Vlhová sa rozhodla pred ZOH 2022 v Pekingu sústrediť na točivé disciplíny. Predstaví sa až 21. decembra v obrovskom slalome vo francúzskom Courcheveli.

Goggiová úspešne vykročila za obhajobou malého glóbusu v zjazde. Na svojom konte má už 12 prvenstiev, z toho 9 vybojovala v kráľovskej alpskej disciplíne.

Johnsonová si druhým miestom vylepšila osobné maximum, doteraz bola štyrikrát tretia. Puchnerová dosiahla tretie umiestnenie na pódiu v kariére.

Z ďalších adeptiek na celkové prvenstvo vo Svetovom pohári obsadila Talianka Federica Brignoneová 13. miesto. Švajčiarska pretekárka Lara Gutová-Behramiová dokončila preteky na 17. priečke.

Priebežné poradia

vo Svetovom pohári nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Goggiová deklasovala konkurenciu, v zjazde bodovala aj Shiffrinová